06/07-17 15:55; Opdateret: 06/07-17 16:14

Bora kæmper for at få udelukket Sagan tilbage i TourenBora kæmper for at få udelukket Sagan tilbage i Touren

Troyes. Cykelholdet Bora har nu officielt bedt Den Internationale Sportsdomstol (CAS) vurdere beslutningen om at smide Peter Sagan ud af Tour de France efter 4. etape tirsdag.

storybild

Troyes. Cykelholdet Bora har nu officielt bedt Den Internationale Sportsdomstol (CAS) vurdere beslutningen om at smide Peter Sagan ud af Tour de France efter 4. etape tirsdag.

Det meddeler holdet torsdag på sin hjemmeside, mens 6. etape er i gang på de franske landeveje.

Bora håber, at CAS vil omstøde beslutningen, så den slovakiske verdensmester og største stjerne på Bora-holdet kan komme tilbage i årets løb.

Sagan blev smidt ud, da løbsjuryen vurderede, at han kørte for hasarderet og var skyld i et styrt i spurten, der afgjorde 4. etape.

Blandt andre røg den britiske stjerne Mark Cavendish i asfalten, brækkede kravebenet, og måtte derfor tage hjem fra Touren.

Bora oplyser, at protesten til CAS blev sendt onsdag. Bora fastholder - ligesom Sagan selv - at verdensmesteren intet gjorde forkert i spurten, hvor han blev toer, inden han blev deklasseret og derefter helt smidt ud.

Sagan holdt sin linje og kunne ikke se Cavendish komme med høj fart bagfra, lyder det fra Bora.

Onsdag lige inden starten på 5. etape undskyldte Sagan offentligt episoden over for Cavendish. Briten var en af tre ryttere, der røg i asfalten på grund af Sagans kørsel, vurderede løbsjuryen.

- Jeg kan kun acceptere juryens beslutning, men jeg er ikke enig i den. Jeg gjorde ikke noget forkert i spurten, sagde Sagan.

- Det er meget skidt, at Mark styrtede, og det er vigtigt, at han kommer sig. Det var en vanvittig spurt, ikke den første af sin slags og heller ikke den sidste, sagde Sagan.

Verdensmesteren nåede at vinde 3. etape i årets Tour de France, inden den kontroversielle afslutning på 4. etape sendte ham ud af løbet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand faldet over bord: Kæmpe...
bt.dk
Solgt i hele landet: Spis ikke denne...
bt.dk
Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Medier: Fodboldlegende skal giftes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx