Af Ritzau - 16/12-16 19:47

Hollandsk offensiv slukker Danmarks EM-gulddrømmeHollandsk offensiv slukker Danmarks EM-gulddrømme

En skidt anden halvleg kostede Danmark muligheden for en EM-finale, da Holland løb danskerne over ende.

storybild

Sandra Toft og Kathrine Heindahl efter nederlaget til Holland i EM semifinalen fredag d. 16 december 2016 i Gøteborg. (Billede: Liselotte Sabroe)

En stærk og hurtig hollandsk offensiv var mere end et lidt slidt dansk forsvar kunne hamle op med i semifinalen ved EM i kvindehåndbold.

Efter en lige første halvleg trak Holland fra med seks scoringer på stribe, og det lagde fundamentet til en finaleplads for Helle Thomsen og hollænderne med en sejr på 26-22.

Det var mere end fem år siden, de to lande havde stået over for hinanden, men efter seks tv-transmitterede kampe fra hver ved EM hidtil kunne ingen af holdene overraske modstanderen synderligt.

Det danske angreb kom rigtig skidt i gang med kampen. Kombinationerne blev ikke sat godt op, og de smådesperate forsøg fra distancen var uden kvalitet.

Til gengæld åbnede forsvaret ganske fint, så da Maria Fisker efter små seks minutter åbnede den danske målkonto, var det en reducering til 1-2.

Man fornemmede noget nervøsitet i den danske offensiv, for der blev lavet mange tekniske fejl.

Holland var som altid enormt insisterende og energiske i deres kontrafase samt med hurtige opgiverkast, og det havde danskerne svært ved at få styr på.

Især de hurtige opgiverkast gav flere hollandske scoringer, fordi Danmark aldrig nåede på plads i forsvaret efter scoring i den anden ende kort forinden.

Efter et kvarters spil var Holland i front med 8-6, men man sad med en fornemmelse af, at Danmark ville komme helt med i kampen, hvis angrebet kom i gang.

Stregspillet var med afstand Danmarks farligste våben i de første 20 minutter, indtil Anne Cecilie de la Cour kom ind og bragte en større trussel ind fra den danske bagkæde.

Holland var hele tiden et mål eller to foran, men på et par gode slutminutter lykkedes det danskerne at komme til pause med 13-13.

Den gode slutning på første halvleg blev dog ikke fulgt op efter pausen, da rusten igen havde indfundet sig i det danske angreb.

De danske skytter blev gang på gang læst af Tess Wester i det hollandske mål, og i den anden ende ramte Sandra Toft ikke niveauet fra kampen mod Rumænien.

Det resulterede i seks hollandske scoringer på stribe, og det så svært ud for Danmark nede med 13-19.

Det fik Klavs Bruun Jørgensen til at trække sin sidste kanin op af EM-hatten. Efter 402 minutter på bænken under slutrunden blev Kristina Kristiansen sendt på banen.

Det løsnede lidt op i det danske angreb, hvor man med et par mål kom inden for fire måls afstand af Holland.

Men Danmark kom aldrig helt tæt på, og det endte med en sikker hollandsk sejr.

Dermed skal Danmark søndag spille bronzekamp mod taberen af semifinalen mellem Norge og Frankrig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny popularitetsmåling: Topminister...
bt.dk
Alvorlig ulykke i forlystelse: Casper...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx