Af - 07/12-13 23:00

Topscorer: Vi snakkede om 50 målTopscorer: Vi snakkede om 50 mål

Kristina Kristiansen var i højt humør lørdag aften efter VM-premieren mod Kina, som blev besejret med 23 mål.

storybild

Playmaker Kristina 'Mulle' Kristiansen blev kampens topscorer sammen men Jane Schumacher, da Danmark slog Kina 44-21. (Billede: Polfoto/Lars Poulsen)

’Så er vi i gang!’

Landsholdets holdleder kan ikke holde på ordene, da hun går og småsnakker med holdets målmandstræner, efter Danmark har slået Kina 44-21.

Danmark ydmygede Kina i kæmpesejr!
Danmark ydmygede Kina i kæmpesejr!

Og playmaker Kristina Kristiansen – de kalder hende ’Mulle’ – fulgte trop.

- Vi snakkede om: ’Skal vi lige op på de 50?’.

Danmark smadrede fuldstændigt gennem den kinesiske mur i anden halvleg. Ved pausen stod der 19-13, men første kvarter af anden halvleg vandt danskerne 16-1.

- Vi havde masser af kræfter i første halvleg, og det havde de også, men vi løber med dem, og i anden halvleg er de trætte, og så er det, at vi bare bliver ved med at køre på, siger ’Mulle’, der blev kåret til kampens spiller af arrangørerne.

Pytlick starter med to debutanter
Pytlick starter med to debutanter

Man kan så diskutere, om hun rent faktisk var det, men hun scorede seks mål som kampens topscorer sammen med slutrundedebutant Jane Schumacher.

- Da jeg så dem på video, tænkte jeg, at det bliver en svær kamp. De laver sådan noget, hvor man tænker ’hvad er det for en aflevering?’ og bum, så kommer der en anden og hopper igennem, siger Kristiansen.

- Men jeg synes virkelig, at vi stod godt, og da vi kæmpede for hinanden, lukkede vi dem ned. Så jeg synes virkelig, at vi arbejdede rigtig godt.

Nu spiller Pytlicks piger - lær dem at kende her
Nu spiller Pytlicks piger - lær dem at kende her

I har snakket meget om, at det er kollektivet, der skal høste VM-succesen, og det var kun de to målvogtere og de to forsvarsspillere, der ikke scorede. Hvad siger du til det?

- Det er dejligt, at alle kommer i gang, og dem i forsvaret plejer heller ikke at lave så mange mål – de står bare og smadrer løs nede i forsvaret. Det var dejligt, at alle kom ind og kom i gang, siger hun.

Knaldkinesere skal mødes med tålmodighed
Knaldkinesere skal mødes med tålmodighed

Men så var der lige tornen i glæden: Ann Grete Nørgaard måtte udgå med en ankelskade, der så slem ud, men som landstræner Jan Pytlick ikke regner med er slem.

- Det var træls med AG, siger ’Mulle’, som så slår over i glæden igen:

- Men de, der så kommer ind, giver den gas. Schumacher ude på fløjen gav den også gas, så det var dejligt at komme i gang, og nu er alle inde i det her VM.

Bum.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anders Fogh med hård udmelding: Det...
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
Hans Pilgaards store drøm går i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx