Af Ritzau - 18/03-17 19:45

Eks-verdensmester: Fatter ikke jeg har slået SaganEks-verdensmester: Fatter ikke jeg har slået Sagan

Peter Sagans angreb på Poggio kom bag på Michal Kwiatkowski, som endte med at tage sejren i Milano-Sanremo.

storybild

Michal Kwiatkowski slog Peter Sagan og Julian Alaphilippe, da forårsklassikeren Milano-Sanremo blev kørt lørdag. (Billede: Scanpix/Yann Coatsaliou)

Den tidligere verdensmester Michal Kwiatkowski (Sky) var en glad mand, efter at han lørdag sejrede i cykelløbet Milano-Sanremo.

- Jeg har været uheldig i tidligere udgaver i 2013 og 2014, og efter det, er det en utrolig følelse at vinde Milano-Sanremo.

- Jeg er taknemmelig for mine holdkammerater, de lavede et utroligt arbejde i dag. Jeg forventede ikke, at Sagan angreb på Poggio (sidste stigning før mål, red.).

- Da det skete, forventede jeg en massespurt, men han fastholdt et højt tempo forrest.

- Jeg fokuserede udelukkende på min egen spurt. Jeg kan slet ikke forstå, at jeg har slået Sagan, siger Michal Kwiatkowski efter sejren ifølge cyclingnews.com.

Klassikeren Milano-Sanremo skyder traditionelt forårssæsonen i gang i det professionelle cykelfelt, og løbet er det første af fem monumenter.

Rytterne skulle ud på 291 kilometer, og før afslutningen i Sanremo ventede de to stigninger Cipressa og Poggio.

Inden Poggio var Quick-Step-kortet Fernando Gaviria i front, mens også Sunweb med blandt andre danske Søren Kragh Andersen havde vist styrke i forsøget på at splitte feltet med favoritterne.

Verdensmester Peter Sagan (Bora) viste sig frem inden nedkørslen fra Cipressa hen mod Poggio-stigningen, og med 284 kilometer i benene viste Sagan styrke lige før nedkørslen fra Poggio.

Her angreb slovakken og kun Julian Alaphilippe (Quick-Step) og Kwiatkowski kunne følge med Sagan.

De tre ryttere formåede at holde sig i få sekunders afstand af feltet inden målstregen, og Sagan indledte en lang spurt, men måtte se sig besejret i en tæt afgørelse af polakken.

Magnus Cort (Orica-Scott) kom i mål få sekunder senere som nummer 11, mens danskerens holdkammerat Caleb Ewan sluttede på fjerdepladsen, hvilket overraskede holdets sportsdirektør Matt White

- At Magnus var med til sidst var ikke nogen overraskelse, men Caleb er en overraskelse med den forberedelse, han ikke har haft, siger White til holdets hjemmeside.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mere dårligt nyt til Hareide!...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx