Af Lea Ostenfeld Bitsch - 09/10-15 14:01

Danmark bliver vært for svømme-EM i 2017Danmark bliver vært for svømme-EM i 2017

Kortbane-EM i 2017 skal afholdes i den kommende Royal Arena i København.

storybild

(Billede: Polfoto)

For anden gang på fire år skal Danmark arrangere et kortbane-EM i svømning.

Danmark har fredag middag fået tildelt værtskabet for EM i 2017, da de delegerede på Det Europæiske Svømmeforbunds (Len) kongres i Wien udpegede København som arrangør af mesterskabet.

I 2013 var Boxen i Herning vært for kortbane-EM, men i 2017 skal arrangementet efter planen afholdes i den kommende Royal Arena i København.

Morten Olsen: Tillykke til Portugal
Morten Olsen: Tillykke til Portugal

- Vi lever stadig højt på den svømmefest, vi leverede i Herning i 2013. Og tanken om at vi nu igen får mulighed for at byde vores svømmere og hele svømme-Danmark på et internationalt mesterskab på hjemmebane er en kæmpe glæde.

- Med erfaringerne fra 2013 i bagagen føler vi os godt rustede til at tage fat på opgaven, siger direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

Stolpe ud for Lord Bendtner og Danmark, men håbet lever...
Stolpe ud for Lord Bendtner og Danmark, men håbet lever...

Danmark blev tildelt værtskabet i konkurrence med to Polen og Italien. Det er Dansk Svømmeunion, der i selskab med Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark skal løfte opgaven.

- EM svømning 2013 i Boxen i Herning satte nye standarder. Med Royal Arena i København er det vores plan og håb, at barren kan hæves yderligere, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Alvorlige Morten Olsen: - Playoff er et fyord
Alvorlige Morten Olsen: - Playoff er et fyord

Et af Danmarks største svømmenavne Jeanette Ottesen er begejstret over, at de danske svømmere igen får lov at opleve følelse af at være på hjemmebane ved et stort mesterskab.

- Jeg har deltaget ved masser af internationale mesterskaber overalt i verden og der er ingen tvivl om, at den følelse man fyldes med, når man træder ind i en kæmpe arena, indpakket i rød-hvide farver, og modtages af jubelråb og klapsalver så taget er lige ved at lette, det er noget af det vildeste, jeg nogensinde har oplevet i min svømmekarriere.

- Jeg får helt kuldegysninger ved tanken herom. Der er slet ingen tvivl om, at det gør en kæmpe forskel at svømme på hjemmebane, siger Jeanette Ottesen.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Svært - men ikke umuligt: Sådan kommer vi til EM

LÆS OGSÅ: Island hyldet for mirakel: Klar til EM som mindste land nogensinde

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgere vågnede til mærkværdigt syn:...
bt.dk
Gemmer der sig en formue på loftet?...
bt.dk
Hjemmehjælper anholdt
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx