Af - 13/05-14 06:08

Storsponsorer straffer AGF for nedrykningStorsponsorer straffer AGF for nedrykning

Nedrykning fra Superligaen får sponsorerne til at sænke betalingerne til de hvi’e

storybild

Der var stor skuffelse hos AGF-spillerne efter nederlaget i går, der cementerede nedrykningen fra Superligaen (Billede: Polfoto)

Aarhus’ største fodboldklub, AGF, er et stort, åbent sår, efter at det søndag stod klart, at 'de hvi’e’ ikke skal spille i Superligaen næste år. Det er tredje gang på otte år.

Mens klubben nu formentlig skal rense ud på både direktionsgangen samt i omklædningsrummet, så forsvinder det økonomiske fundament også under fodboldstøvlerne.

Nu bliver der renset ud i AGF - de ryger
Nu bliver der renset ud i AGF - de ryger

Således må AGF forvente færre sponsorkroner i den kommende sæson, da klubbens storsponsorer på grund af nedrykningen holder igen med pengestøtten.

Indtil videre kan Aarhus-mandskabet stadig løbe på banen med ‘Yousee’ på maven, men betalingen for trøje-logoet er nu reduceret.

Danny Olsen: - 1. division gavner ikke karrieren
Danny Olsen: - 1. division gavner ikke karrieren

- Det er klart, at der er en økonomisk konsekvens ved, at man rykker ned, siger Camilla Ramby, der er marketingsdirektør i TDC Group til metroxpress.

Hun forklarer, at der efter cementeringen af nedrykningen er trådt klausuler i kraft, som nedsætter sponsoratets størrelse.

Det samme er gældende for sponsoratet fra Arbejdernes Landsbank. Hvor mange penge, der er tale om, vil banken ikke oplyse.

AGF-chefer: Vi vil tilbage i første forsøg
AGF-chefer: Vi vil tilbage i første forsøg

- Lad mig sige det sådan, at den reducering, der sker i sponsoratet, står mål med nedrykningen, siger Marketingsdirektør, Peter Froulund.

Hos byggemarkedskæden Optimera er man ikke afklaret om hvad nedrykningen får af betydning for pengestrømmen til AGF.

- Vi skal forhandle sponsoratet til sommer. Det er først i går (søndag, red.), de rykkede ned, så vi har ikke haft tid til at evaluere situationen, siger selskabets marketingsdirektør, Christian Agger.

Brian Steen Nielsen om AGF-fans: Forstår deres frustration
Brian Steen Nielsen om AGF-fans: Forstår deres frustration

TDC oplyser, at deres sponsorat udløber ved årets udgang. Inden da bliver det besluttet, om man helt vil trække støtten til førstedivisionsklubben.

- Vi kigger på en meget bred palet af muligheder - også uden for sportens verden. Men lige nu er vi loyale mod den aftale vi har, siger Camilla Ramby.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritiserede Donald Trump: Nu bliver...
bt.dk
Curlingkvinderne tabte i neglebider...
bt.dk
Lejlighed på 15 kvadratmeter solgt...
bt.dk
Tidligere barnestjernes burgerkæde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx