27/03-15 06:28

Mercedes styrer mod sikkert verdensmesterskabMercedes styrer mod sikkert verdensmesterskab

Hvilket team, der vinder Formel 1 er ifølge eksperter afgjort, før sæsonen er kommet rigtigt i gang.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Sidste sæsons Formel 1-mesterskab blev i overlegen stil vundet af Lewis Hamilton og Mercedes, og alt tyder på, at teamet kommer til at gentage succesen i 2015-sæsonen.

Lewis Hamilton og Nico Rosberg satte sig i sæsonens første grandprix i Australien på henholdsvis første - og andenpladsen, og Formel 1-ekspert Jason Watt forventer, at vi ofte kommer til at se de to Mercedes-kørere øverst på skamlen i denne sæson.

Officielt: Her er lægernes dom over Alonso
Officielt: Her er lægernes dom over Alonso

- Der er ingen, der kan røre Mercedes. Hvis Rosberg og Hamilton ikke kører hinanden af banen, så vil jeg mene, der er 95-, hvis ikke 99 procent chance for, de vinder alle løbene i år, siger Watt.

Watt står ikke alene med sin spådom om total Mercedes-dominans i den indeværende Formel 1-sæson. Motorsport-eksperten John Nielsen er enig med sin kollega.

- De har haft et fantastisk fundament fra sidste sæson at bygge videre på, og så ser det ud til, at de har brugt vinteren fornuftigt. De har fået rettet de små svagheder, som bilen eventuelt har haft.

En af de største udfordrere til tronen er Williams, men det britiske hold er motor-kunde hos Mercedes og vil ifølge eksperterne aldrig få en lige så god motor som Mercedes selv.

Kevins fremtid afgøres i dag: Alonso til lægetjek
Kevins fremtid afgøres i dag: Alonso til lægetjek

- Det ville være en kæmpe ydmygelse for Mercedes, hvis deres egen kunde kørte fra dem, siger Watt og fortsætter:

- Jeg vurderer, at der er 40 til 50 hestekræfters forskel fra Mercedes' egen motor, til dem, de leverer til andre hold, for Mercedes kan uden problemer skrue lidt ned for kundernes motorer.

I denne sæson leverer Mercedes motorer til Force-India, Lotus og Williams, og disse hold må ikke så meget som skrue på en skrue i deres Mercedes-motor.

- Kontraktligt er Mercedes forpligtet til at levere en motor magen til den de selv bruger, men installationsmæssigt er motorerne forskellige. Teamet leaser motoren af Mercedes, så det er stadig Mercedes' ejendom.

- Det er en kæmpe fordel for Mercedes, og man ser da heller aldrig et fabriksteam blive slået af et team, der har leaset en motor hos dem. Det ville være en mindre skandale, siger John Nielsen.

Avis: Kevin kører KUN Formel 1
Avis: Kevin kører KUN Formel 1

Skidt for Magnussen: Alonso er tilbage i simulatoren
Skidt for Magnussen: Alonso er tilbage i simulatoren

På trods af formodet Mercedes-dominans i årets Formel 1 er Jason Watt ikke bekymret for, at spændingen udebliver.

- Det bliver en duel mellem Rosberg og Hamilton. Men ser vi tilbage i historien, så har vi før haft gode dueller mellem holdkammerater, så det bliver ikke mindre spændende af, at det er to fra samme hold, der dyster om mesterskabet, siger Watt og henviser til, da Ayrton Senna og Alan Prost begge kørte for McLaren i 1980'erne.

I weekenden køres sæsonens andet løb, som er det Malaysiske Grand Prix.

Alonso til Kevin: - Sort uheld, min ven
Alonso til Kevin: - Sort uheld, min ven

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx