Af - 22/01-14 08:06

Nu kan du løbe Eremitageløbet - på skiNu kan du løbe Eremitageløbet - på ski

Det landskendte motionsløb i Dyrehaven nord for København bliver den 2. februar til Danmarks første store langrendsløb.

storybild

Det landskendte motionsløb i Dyrehaven nord for København bliver den 2. februar til Danmarks første store langrendsløb. (Billede: Polfoto)

Hvis du er til langrendsløb, skal du sætte kryds i kalenderen sødag den 2. februar.

Her bliver Eremitageløbet i Dyrehaven nord for København forvandlet til Danmarks første store langrendsløb med professionelt setup.

Grænseoverskridende skiløb i Avoriaz
Grænseoverskridende skiløb i Avoriaz

Eremitageskiløbet strækker sig over knap 25 kilometer - fire omgange på en seks kilometer lang rundstrækning i Dyrehaven - og arrangørerne venter deltagere fra hele landet - også selv om gråvejret fortsætter. Løbet er nemlig ikke afhængige af vejrguderne, kuldegrader og sne, da der skal køres på rulleski.

Løbet skydes i gang søndag den 2. februar kl. 12 og arrangeres af Københavns Skiklub, Visit Norway (Innovasjon Norge) og Naturstyrelsen, som sikrer, at løbet foregår med respekt for naturen og dyrene i området.

Svensk skiløber styrter i døden: Faldt 600 meter
Svensk skiløber styrter i døden: Faldt 600 meter

- Vi har tidligere arrangeret skiløb i skove, men det har været med få dages varsel og uden et stort setup. Eremitageskiløbet er det første officielle skiløb i denne størrelsesorden. Tidligere har vi ventet på, at der var sne, men nu arrangerer vi et skiløb, som vi kan gennemføre, uanset om der er sne eller ej. Vi planlægger ud fra, at det første løb bliver på rulleski, og det er forholdene rigtigt gode til i Dyrehaven - og så er det en bonus, hvis der er sne, siger Henrik Kofoed Jacobsen, der er tovholder på Eremitageskiløbet i Københavns Skiklub.

Europas fedeste skiløb fås på denne destination
Europas fedeste skiløb fås på denne destination

Eremitageskiløbet skydes i gang af Norges ambassadør i Danmark, Ingvard Havnen. Læs mere om løbet og tilmelding på www.ultimate.dk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx