Af - 10/09-13 12:06

Efter nummer 13: Rafael overgår også Federers 17Efter nummer 13: Rafael overgår også Federers 17

Spanske Rafael Nadal vandt i nat US Open-finalen og sin 13 grand slam-sejr. Han stopper ikke, før han har overgået Roger Federers 17, mener dansk ekspert.

storybild

(Billede: Polfoto)

Inden der er gået tre år er Rafael Nadal historiens mest vindende tennisspiller i grand slam-sammenhæng. Det forudser den danske tennis-træner Michael Mortensen, som natten til i dag så den spanske tennisspiller vinde US Open-finalen over serbiske Novak Djokovic.

LÆS OGSÅ: Nadal: Umuligt at vinde fire på et år

- I den kommende sæson kan Nadal vinde i hvert fald tre grand slams: Australian Open, han kan forsvare titlen i Paris og så i US Open, siger den danske ekspert Michael Mortensen, som dog betinger sig, at spanieren gør noget for at holde sig skadesfri.

- Han bliver nok nødt til at blive mere selektiv og ikke spille for mange kampe, så han hele tiden er frisk. Og så har han masser af år tilbage. 27 er ingen alder. Passer han godt på sig selv, og kan han finde motivationen, vil jeg blive meget overrasket, hvis han ikke passerer Roger Federer, lyder konklusionen.

Rafael Nadal vil dog ikke høre tale om, at det bliver en nem opgave at slå rekorden. For modstanden er stadig hård, og mellem Rafael Nadal og rekorden for flest grand slam-sejre står blandt andre Novak Djokovic og Roger Federer, som fem gange har besejret spanieren i grand slam-finaler

- I dag spiller de bedste spillere alle fire turneringer. Så for at vinde en turnering som denne, skal jeg vinde over Roger Federer, David Ferrer, Andy Murray og Novak Djokovic. De her spillere taber ikke i de tidlige runder, og det gør det umuligt at vinde alle turneringer. Hvis man lige er lidt under niveau, taber man mod de her spillere. Det er 100 procent sikkert, siger spanieren.

Men faktisk er især Roger Federer og Novak Djokovic ikke kun forhindringer på vejen mod rekorden - på en paradoksal måde kan de måske også ligefrem hjælpe lidt til, at Rafael Nadal kæmper videre mod nye triumfer, mener Michael Mortensen. De to er nemlig en stor del af spanierens motivation for at blive ved.

- Det er vigtigt at have en rivalisering, hvor man kan inspirere og udfordre hinanden. Og hvis de to andre ligger ketsjerne på hylden, så kan de ikke inspirere Nadal til at sige: 'Arh, jeg tager lige et år til', som den danske tennistræner siger det.

LÆS OGSÅ: Djokovic vil bruge bittert nederlag som motivation

LÆS OGSÅ: Nadal viser storform inden US Open

LÆS OGSÅ: Djokovic' far til Federer: Du er et dårligt menneske

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk popstjerne kæmper med indre...
bt.dk
Topadvokat advarer efter særlig dom:...
bt.dk
Maleri af kronprins Frederik deler...
bt.dk
33-årig YouTube-stjerne er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx