03/02-18 10:46

Sportspsykolog skal bringe kano- og kajakroere til OLSportspsykolog skal bringe kano- og kajakroere til OL

Den tidligere sportspsykolog og jægersoldat Lars Robl bliver ny sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund.

storybild

René Holten Poulsen skuffede ved OL i Rio. Frem mod OL i Tokyo er han igen et godt bud på en dansk medalje. Scanpix/Damien Meyer

København. 58-årige Lars Robl tiltræder 20. februar som ny sportschef hos Dansk Kano og Kajak Forbund og får derfra ansvaret for eliteafdelingen frem mod OL i Tokyo i 2020.

Robl afløser Bo Vestergaard, som blev fyret i november.

Dansk Kano og Kajak Forbund fremhæver i en pressemeddelelse om ansættelsen, at Lars Robl er kendt for sit tidligere virke som sportspsykolog for FC Midtjyllands superligahold i fodbold. Han har haft samme funktion for tre af verdens bedste e-sportshold.

Derudover fremhæves hans mangeårige virke i Dansk Fægte-Forbund. Her har han som bestyrelsesmedlem og eliteansvarlig været med til at udvikle forbundets elitestruktur.

Han har desuden 20 års erfaring som officer i Jægerkorpset.

- Vi fik mange kvalificerede ansøgere til stillingen som sportschef, og Lars Robl blev foretrukket på grund af de kompetencer, som matchede den profil, vi søgte, både fagligt og menneskeligt.

- Med Lars Robl har vi fået en sportschef med et indgående kendskab til arbejdet med eliteudvikling i kombination med arbejdet som sportspsykolog og mange års ledererfaring fra Forsvaret, siger eliteansvarlig Tom Bundesen Faurschou.

Ambitionen for OL i Tokyo er danske medaljer. Den tredobbelte verdensmester René Holten Poulsen og OL-sølvinder Emma Aastrand Jørgensen er gode bud.

Da Bo Vestergaard fratrådte i november, blev det begrundet med et ønske om at få nye øjne og friske kræfter på posten som sportschef.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Black Panther på vej til at slå alle...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx