Af - 27/03-14 09:35

Red Bull vil have Kevins andenplads igen: - Det er jo ikke gokartRed Bull vil have Kevins andenplads igen: - Det er jo ikke gokart

Det er ikke kun på banen, at Formel 1-holdene skal kæmpe. Red Bull føler sig sikker på skrivebordssejr.

storybild

Daniel Ricciardo (tv.) blev diskvalificeret, og så rykkede Jenson Button (i midten) og Kevin Magnussen (th.) begge på podiet. (Billede: Polfoto/AP)

Red Bull-teamet føler sig sikker på at få andenpladsen fra det australske grandprix tilbage.

Det var her, at Daniel Ricciardo blev diskvalificeret, så Kevin Magnussen i stedet blev rykket fra tredje- til andenpladsen.

Magnussen vil mindes fly-ofre
Magnussen vil mindes fly-ofre

Red Bull-boss Chris Horner siger til Sky Sports: - Vi appellerer, fordi vi er ekstremt sikre på, at vi ikke har brudt reglerne. Vi har en stærk sag, siger han.

Appelsagen indledes i Paris den 14. april.

Her er hemmelighederne bag Formel 1-kørernes valg
Her er hemmelighederne bag Formel 1-kørernes valg

Daniel Ricciardo blev smidt ud af Melbourne-grandprixet, fordi målinger fra det internationale motorsportsforbund (FIA) sagde, at han havde forbrudt sig mod reglerne om at bruge maksimalt 100 kilo brændstof pr. time.

Red Bull-teamet har hele tiden været utilfreds med de sensorer, som FIA har fået holdene til at bruge. Der er ikke gode og præcise nok, lyder kritikken.

McLaren-boss: Kevin er kommende verdensmester
McLaren-boss: Kevin er kommende verdensmester

- Vi må finde en anden måde, i særdeleshed fordi marginerne er så fine, og den øjeblikkelige effekt er så markant, siger Chris Horner til Autosport.com.

Jo mere brændstof, jo mere power i motoren, jo hurtigere en racer.

Ikke kun Magnussen: Nu indtager de unge Formel 1
Ikke kun Magnussen: Nu indtager de unge Formel 1

Derfor vil Red Bull-bossen helst ikke begrænses af en sensor, der måler for lavt. Så hans racer begrænses i et grandprix.

- Kalibreringen af sensoren kan på den måde afgøre, hvor konkurrencedygtig, din bil er – og det er helt forkert. Det vil ende med, at holdene køber hundredvis af sensorer, som nogle allerede har gjort, for at finde den bedste, siger Chris Horner.

Kevin Magnussen: Malaysia bliver hårdere end Melbourne
Kevin Magnussen: Malaysia bliver hårdere end Melbourne

Han sammenligner med den sportsgren, som mange racerkørere starter i.

- Det ender med at blive lige som i gokart, hvor man går alle karburatorer igennem for at finde den bedste. Det er ikke en måde at arbejde langsigtet på, siger Chris Horner.

Her bliver det afgjort om Magnussen bliver toer eller treer
Her bliver det afgjort om Magnussen bliver toer eller treer

Ifølge Red Bull-bossen havde flere hold problemer med målingerne i Melbourne. Og han kunne eventuelt godt tænke sig et system som i et fly, hvor man på baggrund af tre sensorer går ud fra en middelværdi af dem, i stedet for at være afhængig af bare en enkelt.

- Formel koster millioner, millioner, millioner, og der skal findes et bedre måleudstyr end det, vi har nu, siger Chris Horner, der påpeger at flere hold havde problemer med målingerne i Melbourne.

Mini Mag  flytter superliga-kamp
Mini Mag flytter superliga-kamp

Red Bull-forsvaret i appelsagen er i bund og grund bygget op omkring, at holdet ikke har brugt for meget brændstof. Det var målingerne, der var forkerte.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx