Af - 16/01-14 08:00; Opdateret: 16/01-14 17:24

Han er billedet på Uniteds transferproblemHan er billedet på Uniteds transferproblem

Da Chelsea sikrede sig Nemanja Matic fra Benfica onsdag, var det et præcist billede af de problemer, Manchester United, der ønskede sig serberen, har med at hente de spillere, de vil have.

storybild

Nemanja Matic er skiftet for 187 millioner kroner fra Benfica til Chelsea... for snuden af Manchester United. (Billede: Polfoto)

United ville have Nemanja Matic, onsdag købte Chelsea købte ham. For 187 millioner kroner.

Og nu risikerer David Moyes at se den serbiske midtbaneslider nedkæmpe sin midtbane, når de to storklubber møder hinanden søndag.

Mourinho vil sælge Luiz - for at få råd til tidligere spiller
Mourinho vil sælge Luiz - for at få råd til tidligere spiller

- At de er blevet overbudt, siger alt om Uniteds situation på transfermarkedet for tiden. De vil gerne have de her kvalitetsspillere, men klubben har bare ikke lige så stor tiltrækningskraft som deres konkurrenter, siger 6'erens ekspert og tidligere City-spiller Mikkel Bischoff.

- De kan ikke tilbyde samme løn som konkurrenterne, har Moyes som manager og er ikke sikker på at spille Champions League i næste sæson.

Han mener, at United-manager Moyes er urutineret på det store transfermarked, men at det lige så meget er savnet af den tidligere administrerende direktør David Gill, der er problemet.

Indsats: 333 minutter - gevinst: 102 millioner
Indsats: 333 minutter - gevinst: 102 millioner

- Det betyder lige så meget, som at det er Moyes, der er i managersædet. Han havde rigtig mange kontakter i Europa, og det har Ed Woodward (den nye transferansvarlige, red.) ikke. Det var en katastrofe, at Gill og Alex Ferguson stoppede samtidig, siger Bischoff.

25-årige Matic forlod Chelsea i 2011 som en del af David Luiz-handelen og har siden imponeret. I sommer blev han kåret til den portugisiske ligas bedste spiller, og senest blev han nummer to i FIFA Puskas Award, der kårer årets mål i verden - kun overgået af Zlatan Ibrahimovic' kongesakse mod England.

- Det var en af de spillere, United gerne ville have, og han ville passe perfekt ind på deres hold. Han er stor, stærk og har god teknik og kan både spille den defensive midtbane, men også spille ved siden af en anden på midtbanen, siger Mikkel Bischoff.

Chelsea overtager førstepladsen i Premier League
Chelsea overtager førstepladsen i Premier League

- Men de kan ikke få de spillere, de gerne vil have og må tage fra anden hylde. Det var også derfor, de købte Fellaini fra Everton. Jeg tror ikke, der var andre store klubber, der ville have ham – og slet ikke til den pris (cirka 240 milloner kroner, red.). Det var vel kun Moyes, fordi han kendte ham fra Everton.

Når det gælder den konkrete kamp på søndag, regner Bischoff med, at Chelsea vinder på hjemmebane.

- Chelsea har fundet opskriften. Mourinho har fået det, som han gerne vil. Han behøver ikke underholde. Holdet spiller godt defensivt og lukker ikke mål ind.

United klar med bud på tysk landsholdsspiller
United klar med bud på tysk landsholdsspiller

- Hvis United havde alle klar, tror jeg, at det ville blive en tæt kamp – det er de her kampe mod Chelsea typisk – men uden Rooney og Van Persie, som betyder rigtig meget, bliver det svært. Deres trup er jo nærmest ikke engang til top fire i øjeblikket. Så Chelsea er store favoritter, siger han.

Kampen bliver spillet klokken 17.00 søndag og vises på TV3 Sport 2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
BTs Formel 1-korrespondent: Så mange...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx