Af Ritzau - 28/10-16 10:02

Klopps Liverpool-succes giver Ferguson panderynkerKlopps Liverpool-succes giver Ferguson panderynker

Manchester United-legenden Alex Ferguson roser Jürgen Klopps genrejsning af Liverpool, som presser United.

storybild

Alex Ferguson følger med bekymring den genrejsning, Jürgen Klopp er i gang med i Liverpool. (Billede: Reuters/Russell Cheyne)

Mens Alex Ferguson har set sit elskede Manchester United falde fra tinderne, efter at han stoppede som manager i 2013, har han det seneste års tid kunnet følge rivalerne Liverpools genrejsning under Jürgen Klopp.

Efter at have overtaget et kriseramt Liverpool-hold i oktober sidste år førte den tyske manager klubben i både Europa League- og Liga Cup-finalen. Begge blev dog tabt.

Men Merseyside-klubben har taget et kvantespring i den rigtige retning mod igen at blive et af storholdene i England, og det skyldes Klopp, mener Alex Ferguson.

- Du kan nu virkelig fornemme, at man skal regne med dem i år. Man kan se Klopps dedikation på sidelinjen, lyder det fra den tidligere United-manager ifølge Reuters.

- Jeg er overbevist om, at hans arbejde til træning er på samme måde. Han er en stærk personlighed. Det er fuldstændig vitalt i en storklub.

Liverpool har vundet ni af 12 kampe i alle turneringer i denne sæson, og kun en dårligere målscore end Manchester City og Arsenal afholder klubben fra at toppe Premier League.

Og det bekymrer Ferguson, som vandt 13 mesterskaber i spidsen for United, at Klopp har fået vendt den Liverpool-skude, som har været i uvejr siden starten af 1990'erne.

- Jeg er bekymret for ham (Klopp, red.), for det eneste, United ikke ønsker, er at se Liverpool komme foran os, siger Ferguson, som i dag er direktør i Manchester United.

- Han har gjort et virkelig godt stykke arbejde med at genoplive Liverpools entusiasme. I to årtier skiftede Liverpool managere uden at opbygge deres egen identitet.

Manchester United er nummer syv i Premier League - seks point efter Liverpool.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx