Af Ritzau - 07/11-16 07:29

OL-guldvindere og Sara Slott kæmper om Årets SportsnavnOL-guldvindere og Sara Slott kæmper om Årets Sportsnavn

Herrelandsholdet i håndbold, svømmeren Pernille Blume og hækkeløberen Sara Slott kæmper om "Årets Sportsnavn".

storybild

Pernille Blume svømmede sig til både guld (50 meter fri) og bronze (4 x 100 meter medley) ved OL i Rio. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Efter et år med mange store internationale sportspræstationer fra de bedste danske idrætsudøvere er feltet i kampen om at blive kåret til "Årets Sportsnavn" skåret ned til tre nominerede.

Prisen, der uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Jyllands-Posten, tilfalder i år en olympisk medaljevinder.

De tre nominerede er crawlsvømmeren Pernille Blume (OL-guld og OL-bronze), håndboldherrerne (OL-guld) og hækkeløberen Sara Slott Petersen (OL-sølv).

I alt vandt Danmark 15 medaljer ved OL i Rio, lige som det også blev til VM-guld for herrelandsholdet i badminton (Thomas Cup) samt tre medaljer til Maja Alm ved VM i orientering.

- Jeg har været med omkring tildelingen af "Årets Sportsnavn" stort set siden begyndelsen, og jeg kan ikke huske et hårdere felt end det, som vi har i år, siger Morten Mølholm, der er administrerende direktør i DIF, i en pressemeddelelse.

En komité på syv personer skal udpege vinderen, som får overrakt prisen 7. januar 2017.

Komitéen består af kulturminister Bertel Haarder (V), DIF-formand Niels Nygaard, DIF-direktør Morten Mølholm, Team Danmark-formand Frank Jensen, Team Danmark-direktør Lone Hansen, samt chefredaktør Jacob Nybroe og sportsredaktør Troels Henriksen fra Jyllands-Posten.

Sidste år vandt kajakroeren René Holten Poulsen prisen, som blev indstiftet i 1991.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx