Af Ritzau - 24/11-16 16:20

Red Bull-chef: Vi kan blive Lewis Hamiltons bedste venRed Bull-chef: Vi kan blive Lewis Hamiltons bedste ven

De to Red Bull-biler kan afgøre VM-duellen, hvis begge formår at liste sig ind mellem de to Mercedes-kørere.

storybild

Max Verstappen (billedet) og teamkammerat Daniel Ricciardo hos Red Bull kan komme til at spille en vigtig rolle i afgørelsen af VM. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Nelson Almeida)

Søndag køres årets sidste Formel 1-grandprix, hvor den forsvarende verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) skal forsøge at hente de 12 point, som han er efter teamkammeraten Nico Rosberg.

Det kan han gøre ved at vinde løbet, mens Rosberg bliver nummer fire. Altså har Hamilton brug for hjælp fra mindst to andre biler.

Red Bull har som det eneste andet team med sejre i indeværende sæson vist sig som nærmeste forfølger til de suveræne Mercedes-biler.

Og Hamilton kan godt regne med, at Red Bull vil gøre alt for at give VM-spænding i løbet i Abu Dhabi.

- Det er Nico, som kan tabe det (VM, red.), så vi kan blive Lewis' bedste ven, hvis vi kan få begge vores biler ind mellem ham og Nico, siger Red Bull-chef Christian Horner ifølge Reuters.

Han håber på, at hans to kørere kan være med til at skabe VM-dramatik fra start.

- Nico kører med tanke på VM. Han vil kigge i sine spejle mere end de fleste andre i indgangen til første sving. Det skal vores kørere ikke, så de kommer bare til at gå efter det, siger han.

I mange af sæsonens løb har man set de to Mercedes-biler sammen i første startrække, lave starten og trække fra de øvrige biler.

Og da Rosberg blot skal sikre sig en podieplads for at blive verdensmester, kan han fint lade Hamilton køre afsted med sejren, hvis han bare selv kan holde de andre biler bag sig.

Derfor er der blevet spekuleret i, om Hamilton i den situation kunne finde på at lade sig falde ned til Rosberg for at forsinke ham og lade de andre biler nå op og skabe muligheder for overhalinger og drama.

De spekulationer skyder briten dog selv i jorden.

- Det (at lade sig falde tilbage, red.) har jeg ikke skænket en tanke. Hvis jeg er foran, ønsker jeg at være så langt foran som muligt, siger Hamilton ifølge AFP.

- Jeg er kun fokuseret på at vinde det her race. Det er alt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand omkommet - faldt i iskoldt vand
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
23-årige Enna stillede et...
bt.dk
Stjerneskuespiller vil bruge sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx