Af Ritzau - 28/03-17 06:56

NFL's holdejere sender Raiders fra Oakland til Las VegasNFL's holdejere sender Raiders fra Oakland til Las Vegas

Et af de mest velkendte NFL-hold rykker fra Oakland til Las Vegas fra 2019.

storybild

En Oakland Raiders-fan iklædt en af de velkendte sorte trøjer med pirathovedet fejrer flytningen af holdet på Las Vegas' hovedgade, The Strip. (Billede: Scanpix/Ethan Miller)

NFL's holdejere har givet grønt lys til, at Oakland Raiders flytter fra Californien til Nevada, hvor Las Vegas bliver Raiders' nye hjem.

Det annoncerer verdens bedste liga for amerikansk fodbold, NFL.

Dermed flytter et NFL-hold by for tredje gang på kun 14 måneder.

Afstemningen var nærmest entydig. 31 holdejere stemte for, og kun Miami Dolphins afgav angiveligt en stemme imod flytningen.

Der var på forhånd krav om, at Raiders havde brug for 24 af de 32 stemmer for at blive det tredje hold til at flytte på kort tid, efter at St. Louis Rams rykkede til Los Angeles i januar 2016, og San Diego Chargers ligeledes er rykket til Los Angeles i år.

Bagude ligger en årelang kamp for at få bygget et nyt stadion til holdet i Oakland, hvor holdet blev født og har ligget i flere omgange - senest siden 1995.

Til sidst mistede ejerne tilsyneladende tålmodigheden med bystyret, men det er ikke uden blødende hjerte, at ejer Mark Davis siger farvel til byen.

- Raiders blev født i Oakland, og Oakland vil altid være en del af vores DNA. Vi ved, at nogle fans vil blive skuffede og måske endda vrede, men vi håber, at de ikke retter den frustration mod spillere og trænere, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Men hensynet til holdet har vejet tungest, siger Davis ifølge NFL.com.

- Min far sagde altid, at Raiders' storhed ligger i fremtiden. Muligheden for at bygge et stadion i verdensklasse i verdens underholdningshovedstad er et stort skridt på vejen mod storhed, siger han.

Raiders vil stadig spille i Oakland i de næste to sæsoner.

Derefter skal holdet ifølge NFL.com spille på et universitetsstadion i Las Vegas i 2019, før et gigantisk og højteknologisk stadion efter planen åbner tæt på den berømte hovedgade "The Strip" i 2020.

Nyheden om den kommende flytning kommer efter Oakland Raiders' bedste sæson i mere end et årti.

Den seneste sæson vandt holdet 12 kampe og tabte fire, før quarterback Derek Carr blev skadet, og Oakland blev slået ud af slutspillet af Houston Texans.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gældsklemme truer Lauritz.com:...
bt.dk
Brøndby kaster sig ud i stor...
bt.dk
Superstjernen slettede alt: Nu...
bt.dk
38-årig kvinde indlagt: Stukket ned...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx