Af - 29/04-14 07:00; Opdateret: 29/04-14 09:12

Sådan rydder FCK op i truppenSådan rydder FCK op i truppen

I går fyrede FCK-ledelsen sportsdirektør Carsten V. Jensen. Men oprydningen er ikke færdig, mener både Ståle Solbakken og Superliga-ekspert.

storybild

(Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Forårsrengøringen er for alvor i gang i FC København.

Mandag eftermiddag fyrede FCK-ledelsen sportsdirektør Carsten V. Jensen, og Ståle Solbakken overtager hele den sportslige ledelse i klubben.

- FC København står foran en sportslig genoprejsning, så vi kan leve op til de ambitioner, vi har i de kommende år. Vi skal i gang med at sætte et nyt hold sammen både på og uden for banen. Og det føler vi ikke længere, at Carsten V. Jensen er den rigtige til at stå i spidsen for, siger administrerende direktør Anders Hørsholt.

Det skriver klubben på deres hjemmeside.

Kommentator ikke overrasket: FCK-fyring på vej siden vinter
Kommentator ikke overrasket: FCK-fyring på vej siden vinter

Som det fremgår af hjemmesiden, skal der gøres rent i alle hjørner og afkroge. Det betyder også, at der skal ses på holdet, mener Ståle Solbakken.

- Man kan ikke sige noget konkret om, hvor mange der er tale om, men der kommer udskiftninger. Det som har været vores udfordring i denne sæson, er, at vi har haft for få spillere på banen, som er i kategorien mellem gamle og unge. Så vi arbejder med at finde den rigtige balance til næste år. Vi har intetioner om at bygge et hold, som kan vinde mesterskabet næste år. Det er det eneste, vi går efter, siger Ståle Solbakken, som endnu ikke vil sige noget konkret.

FCK fyrer Carsten V. Jensen
FCK fyrer Carsten V. Jensen

Ekspert og tidligere FCK'er Michael Gravgaard mener, at der skal opbygges et helt nyt skellet, hvis ledelsen ønsker Champions League.

- FCK er kendt for at have en stærk midterakse, og forsvarskæden har været et kendetegn. Her skal man finde nogen, som ikke bare er Superliga- men også landsholdsprofiler. Og man er nødt til at tænke langsigtet, siger Michael Gravgaard.

Ståle tordner mod spillerne efter nederlag
Ståle tordner mod spillerne efter nederlag

Han giver her sit bud på, hvordan man burde rydde op, hvis man vil tilbage til et mesterhold, som skal spille europæiske fodbold.

Johan Wiland: - Han er jo en dygtig keeper, uden tvivl. Men som da man sagde farvel til Jesper Christiansen, var det, fordi der begyndte at komme flere svipsere end normalt. Wiland kan måske godt være med til at vinde guld i ligaen næste år, hvis der sker en masse på holdet, men ikke kvalificere dem til Champions League.

Lars Jacobsen: - Jeg tror, det er ganske fornuftigt, at han ryger. Lars ville nok selv gerne have et år mere, men det er ikke helt skævt at sige farvel til ham.

FCK udnyttede ikke Brøndby-remis
FCK udnyttede ikke Brøndby-remis

Olof Mellberg: - Han har været en profil for FCK i denne sæson. Han har opfyldt et akut behov, de har haft i midterforsvaret. Men langsigtet er det ikke ham, som skal bringe dem i Champions League om for eksempel to år.

Daniel Braaten: - Igen skal man ind og kigge på, om han i virkeligheden passer ind. Han har vist noget x-factor i europæiske kampe, men måske lider han også af, at han har ramt en fase, hvor han ikke passer til konceptet.

Rotter invaderer Premier League
Rotter invaderer Premier League

Claudemir: - Det er en af de positioner, hvor man skal overveje at finde en ny. Han er jo dygtig, men har måske haft sin bedste tid i FCK allerede.

Georg Margreitter: – Hans kontrakt udløber, og det er ikke sikkert, at han tror måske godt. Ret skal være ret. Inde og ude, når brug for ham ikke faldt igennem.

Christian Bolanos: – Det giver jo lidt sig selv, da hans kontrakt udløber til sommer - så han er ude. Og det er nok også bedst sådan.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kriminel søn får sin familie smidt ud...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Dramatiske scener: Storbrand på hotel...
bt.dk
Biolog advarer hundeejere: Pas på,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx