Af Ritzau - 24/09-16 21:13; Opdateret: 24/09-16 22:12

Dansk speedway løber ind i ny nedtur i StockholmDansk speedway løber ind i ny nedtur i Stockholm

Ingen af de tre danske speedwaykørere nåede semifinalen i Stockholms Grand Prix lørdag aften.

storybild

Niels-Kristian Iversen blev bedst dansker med syv point, men det rakte ikke til en plads i semifinalen. (Billede: Scanpix/Speedway Grandprix I Parken I K)

Nedturen for de danske speedwaykørere i dette års VM-grandprixserie fortsætter.

Efter en sløj sæson var det på forhånd tvivlsomt, om der kommer danske kørere i top-otte, som udløser billet til næste sæsons VM-serie, og efter en sort lørdag aften i Stockholm er der mindre og mindre, der tyder på det.

Her lykkedes det hverken Niels-Kristian Iversen eller Peter Kildemand at komme videre fra de indledende heat, og nu har de to danske speedwayhåb kun to grandprixer tilbage til at sikre sig de nødvendige point.

Det bliver mere end svært.

Niels-Kristian Iversen, der scorede syv point lørdag aften, ligger samlet nummer ti og har ti point op til Antonio Lindbäck på ottendepladsen.

Kildemand, som satte seks point ind på kontoen, skal lukke et hul på 12 point for at være sikker på adgang til næste års serie.

Ingen af de danske kørere havde den fornødne fart i cyklerne på Friends Arena, hvor de ellers leverede flere gode starter, men ikke helt kunne finde stabiliteten i præstationerne.

Iversen noterede sig for henholdsvis to første- og to sidstepladser inden det afgørende sidste heat, hvor han skulle bruge mindst to point for at holde liv i håbet om semifinalen.

Men den rutinerede dansker styrtede dramatisk efter et sammenstød med polakken Piotr Pawlicki, og i omstarten var der ikke rigtigt noget at stille op. En tredjeplads gav kun et point, og det var for lidt i det samlede regnskab.

Kildemand fik ikke en eneste heatsejr i sine fem forsøg og var på ny langt fra den styrke, han viste sidste efterår.

Også den tredje danske deltager i Stockholm, Michael Jepsen Jensen, havde en halvtrist dag med kun fem point.

Grandprixet blev vundet af Jason Doyle, der havde en stor aften med 19 ud af 21 mulige point. Han overtager dermed førstepladsen i den samlede stilling, hvor han er fem point foran Greg Hancock.

Allerede om en uge kan han tage endnu et skridt mod VM-titlen i sæsonens næstsidste grandprix i Torun i Polen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Magnussen inden grandprix: Her kan vi...
bt.dk
Enhåndet fighter får chancen: Nu skal...
bt.dk
Rystende teori om spøgelsesflyet: 'Vi...
bt.dk
Superliga-klub varsler nye tider:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx