20/10-17 14:36

Dansker i to kvartfinaler: Mit forløb gør det mere specieltDansker i to kvartfinaler: Mit forløb gør det mere specielt

Niclas Nøhr skal spille to kvartfinaler i Denmark Open - hans første store turnering efter en alvorlig skade.

storybild

Odense. To kvartfinaler i den første Super Series Premier-turnering efter at have været ude i et år med en alvorlig knæskade.

Det er realiteten for danske Niclas Nøhr, der fredag har mulighed for at spille sig i semifinalerne i både herre- og mixeddouble ved dette års udgave af badmintonturneringen Denmark Open.

Netop den lange skadesperiode, der begyndte i august sidste år, gør præstationerne i den danske turnering til noget særligt.

- Det er super dejligt. Vi træner hårdt for at kunne præstere i de store turneringer og måle os med de bedste i verden.

- Mit forløb med skader gør det lidt mere specielt, fordi det er den første store turnering, efter jeg er kommet tilbage.

- Jeg nyder bare at kunne spille igen og ikke være bekymret over smerter i knæet, siger Niclas Nøhr, der er i kvartfinalen sammen med Sara Thygesen i mixeddouble og Kasper Antonsen i herredouble.

Nøhrs knæskade opstod i sidste års EM-finale i mixeddouble. Den 26-årige dansker spillede dog videre i håbet om, at skaden kunne trænes og spilles væk.

Men det blev kun værre, og i august 2016 skulle knæet under kniven. Det blev til et år på sidelinjen. Nøhr havde derfor ikke regnet med, at han så hurtigt ville ende i to kvartfinaler i en så stor turnering.

- Men mig og Sara kender hinanden rigtig godt, og vi har fundet ind i en god rytme til træning. Vores forventninger har dog været ret lave, så vi er også selv lidt overrasket over, hvor godt det er gået, siger Nøhr.

Fredagens kvartfinaler bliver ifølge ham selv nogle af de indtil videre største kampe i karrieren.

- Mig og Sara har før været i en Super Series-kvartfinale, men på grund af skaden rangerer det her rigtig højt, og det er også mere specielt, når det er på hjemmebane. Det samme gør sig egentlig gældende i forhold til min double med Kasper, siger han.

Niclas Nøhr og Sara Thygesen skal i fredagens kvartfinale møde Goh Soon Nat og Shevon Jemie Lai fra Malaysia, der som det danske par er useedet.

I herredouble står Nøhr og Kasper Antonsen overfor to andre danskere, her venter den topseedede konstellation med Mathias Boe og Carsten Mogensen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
12-årig dreng stjal sin mors...
bt.dk
Zorniger om lille matchbold: 'Det her...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx