Af - 29/11-16 13:39; Opdateret: 29/11-16 16:31

Undgik dødsflyet: Fik fri for at fejre fødselsdagUndgik dødsflyet: Fik fri for at fejre fødselsdag

Der er heldigivis enkelte lysglimt i tragedien om det brasilianske fodboldhold Chapecoense, der styrtede ned i Colombia: Tredjemålmanden havde fået lov at blive hjemme...

Bildstrecke im Grossformat »

Chapecoenses tredjemålmand Marcelo Boeck (th) var ikke med på dødsflyet: Han havde fået fri fra turen for at fejre sin fødselsdag. Fotoet her er fra hans tid i den portugisiske klub Sporting.

76 mennesker har mistet livet i det tragiske flystyrt i Colombia der blandt andet har kostet livet for det meste af fodboldholdet Chapecoense og en lang række journalister.

Men heldigvis er der også enkelte positive nyheder at melde om. En af dem står Chapecoenses tredjemålmand, Marcelo Boeck, for.

27-årig fodboldspiller overlevede mirakuløst flystyrt: Pas på min vielsesring
27-årig fodboldspiller overlevede mirakuløst flystyrt: Pas på min vielsesring

Han skulle have været med flyet, men havde fået lov til at blive hjemme for at fejre sin fødselsdag i stedet for at sidde på bænken uden nogen som helst realitisk udsigt til at spille i finalen i Copa Sudamericana.

Det siger målmandens agent, Antonio Araujo, ifølge det portugisiske blad, A Bola.

- Jeg har lige talt med ham. Han er taget på stadion sammen med sine familiemedlemmer, de er i dyb sorg. Det er en velsignelse fra Gud, at han ikke rejste med flyet, siger agenten.

Flystyrt aflyser al fodbold i Sydamerika
Flystyrt aflyser al fodbold i Sydamerika

Spillere, der ikke var med på den skæbnesvangre tur, er mødtes på klubbens hjemmebane for at sørge sammen:


Marcelo Boeck er en af de få Chapecoense-spillere, der har spillet fodbold i Europa. Han har været på kontrakt i Sporting i Portugal.


Fatale flystyrt med sportsfolk om bord er før sket
Tirsdagens tragiske flystyrt med et brasiliansk fodboldhold er ikke det første af slagsen i sportens verden.

Spillere og trænere fra den brasilianske fodboldklub Chapecoense var om bord på det fly, der styrtede ned i Colombia tirsdag morgen dansk tid.

Her er en liste over andre udvalgte sportshold, som har været involveret i flystyrt:

* 7. september, 2011: Et russisk fly styrter ned i Jaroslavl på vej til Minsk og sæsonstarten i ishockey. 27 spillere, to trænere og syv ansatte i ishockeyklubben Lokomotiv Jaroslavl dør, blandt andre den svenske landsholdskeeper Stefan Liv.

27. januar, 2001: To basketballspillere fra Oklahoma State, Dan Lawson og Nate Fleming, samt seks andre fra klubbens stab dør efter et flystyrt nær Byers i Colorado.

* 29. april, 1993: Zambias fodboldlandshold styrter i havet tæt på Gabons hovedstad, Libreville, på vej til det afrikanske fodboldmesterskab i Senegal. 18 zambiske spillere og fem ledere er med på flyet. Ingen overlever.

* 8. december, 1987: 16 spillere og træneren Marcos Calderon fra den peruanske fodboldklub Alianza Lima omkommer, da de er med på et fly, der styrter ned i Lima i Peru.

* 13. oktober, 1972: Et fly med 45 mennesker om bord styrter ned i Andesbjergene. Om bord er det uruguayanske rugbyhold Old Christians fra hovedstaden Montevideo. 16 overlevende bliver fundet over to måneder efter ulykken, som blandt andet er baggrunden for filmen "Alive".

* 16. juli, 1960: Otte danske fodboldspillere dør i et flystyrt ved Kastrup. De otte var udtaget til B-landsholdet for at teste formen mod et dansk ungdomslandshold få måneder før OL i Rom.

* 6. februar, 1958: Otte Manchester United-spillere dør i en flystyrt nær tyske München. Holdet var på vej hjem efter en Europa Cup-kamp i serbiske Beograd.

* 4. maj, 1949: Et fly med det italienske mesterhold Torino styrter ned i et bjergområde i det nordlige Italien. Ingen om bord overlever, og 18 Torino-spillere omkommer.

* 8. november, 1948: Det tjekkoslovakiske ishockeylandshold styrter ned i England. Mindst fem spillere - inklusive verdensmesteren Ladislav Trojak - døde.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: 25 omkomne fundet efter flystyrt med brasiliansk fodboldhold

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Mand klemt fast mellem bygninger:...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx