17/04-14 21:08

Cornelius sikrer FC København tre pointCornelius sikrer FC København tre point

På en straffesparksscoring sikrede Andreas Cornelius FC København en 1-0-sejr i udekampen mod FC Vestsjælland.

storybild

(Billede: Polfoto)

Der skulle et straffespark til, før Andreas Cornelius fik brudt sin fem kampe lange måltørke. Angriberen omsatte i første halvleg af FC Københavns kamp mod FC Vestsjælland chancen fra pletten til mål.

Scoringen blev den eneste torsdag aften i Slagelse, så FC København kan sætte yderligere tre point ind på kontoen. Løverne er nu á point med FC Midtjylland på Superligaens andenplads.

FCK nærmer sig toppen med sejr over AGF
FCK nærmer sig toppen med sejr over AGF

Det var meget sigende for kampen, at der skulle et straffespark til, før der faldt et mål. Hjemmeholdet stod meget lavt med mange spillere bag bolden, mens FC København offensivt manglede fart og idéer.

Straffesparksmuligheden kom da også efter en fejl fra FC Vestsjællands Morten Bertolt, der har en fortid i FCK. Bertolt smed bolden midt på banen, og så satte Rurik Gislason fart ned mod hjemmeholdets mål.

FCK-helt: Finaleplads betyder meget
FCK-helt: Finaleplads betyder meget

Gislason forsøgte et træk bag om Michael Christensen, men ramte i driblingen forsvarsspillerens bageste fod. Det takserede dommer Dennis Mogensen til det straffespark, Cornelius omsatte til scoring.

Ud over målet var det meget begrænset, hvad FC København spillede sig frem til. Cornelius var igen svær at få øje på hos løverne, hvor topscorer Igor Vetokele var klart den farligste og mest bevægelige i frontkæden.

FC Vestsjælland arbejdede kampen igennem stenhårdt, og det skal da også tilskrives hjemmeholdet, at FCK ikke kom frem til mere. Men med al energi brugt på defensiven, var det meget lidt FC Vestsjælland kom frem til offensivt.

Cornelius: Sådan finder vi formen
Cornelius: Sådan finder vi formen

Det var som så mange gange før på dødbolde, at hjemmeholdet var farligst, men det blev for tredje hjemmekamp i træk ikke til scoringer for Ove Pedersens mandskab.

Trods nederlaget bliver FC Vestsjælland over nedrykningsstregen. Der er to point ned til Viborg på den mindre sjove side af stregen.


/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx