Af Ritzau - 10/10-16 22:43

Pogba-drøn sikrer smal fransk triumf i HollandPogba-drøn sikrer smal fransk triumf i Holland

Langskudsmålet i første halvleg fra Paul Pogba blev kampens eneste, da Frankrig besejrede Holland.

storybild

Paul Pogba trykker af og bringer Frankrig i front med 1-0 mod Holland i VM-kvalifikationen. (Billede: Scanpix/Emmanuel Dunand)

Der var lagt op til storkamp på Amsterdam Arena, da Frankrig mandag aften gæstede Holland i VM-kvalifikationens gruppe A.

Den duel trak Frankrig sig sejrrigt ud af. Paul Pogbas mål blev kampens eneste i 1-0-sejren, og dermed har franskmændene nu syv point for tre kampe. Holland har fire point.

Hjemmeholdet var uden anfører Wesley Sneijder til at styre midtbanen, og det var tydeligt, at Frankrig på den del af banen var stærkest.

Især verdens dyreste fodboldspiller, Paul Pogba, dominerede centralt og var en af arkitekterne bag det overtag, som franskmændene især i indledningen tiltvang sig.

Stille og roligt kom Holland bedre med, men efter en halv time bragte netop Pogba gæsterne i front.

Manchester United-spilleren hamrede et langskud afsted fra omkring 25 meter, og Maarten Stekelenburg i hjemmeholdets mål så ikke helt sagesløs ud, da bolden via hans ene hånd fortsatte i mål.

Holland følte sig i slutningen af halvlegen snydt for et straffespark, da man mente, en franskmand forsætligt havde hånd på bolden, men det mente kampens dommer ikke.

Små ti minutter efter pausen var Kévin Gameiro og Antoine Griezmann tæt på at øge til 2-0 på en dobbeltchance, men Stekelenburg holdt Holland inde i kampen.

Et frit hovedstød til Pogba blev også misbrugt, og man begyndte at fornemme lidt nervøsitet blandt franskmændene over, at 2-0-scoringen udeblev.

Holland kom tæt på mod slutningen i flere omgange, men Frankrig havde også adskillige chancer for at lukke kampen endegyldigt.

Pogbas scoring forblev imidlertid den eneste, og så kunne Frankrig rejse hjem med en vigtig sejr i bagagen.

I samme gruppe levede Sverige op til favoritværdigheden på hjemmebane mod Bulgarien, som blev besejret med 3-0.

Dermed er Sverige med i toppen af puljen med syv point efter tre kampe.

I gruppens sidste kamp fik Luxembourg lidt overraskende 1-1 ude mod Hviderusland.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx