Af Ritzau - 16/04-17 08:26

Michael Valgren tror på sejr i Amstel Gold RaceMichael Valgren tror på sejr i Amstel Gold Race

Det er den øverste podieplads, som er i kikkerten hos Michael Valgren inden søndagens Amstel Gold Race.

storybild

Michael Valgren blev nummer to i sidste års Amstel Gold Race. I år er målet at stryge til tops. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Den danske cykelrytter Michael Valgren (Astana) er mødt op til søndagens klassiker Amstel Gold Race med tanken fuld af selvtillid og en målsætning om at vinde.

- Succeskriteriet er at komme på podiet, men målet er helt sikkert at vinde. Alt andet vil være uambitiøst, siger Valgren til dr.dk.

Den 25-årige dansker har da også noget at have ambitionerne i.

I sidste års udgave af løbet blev han nummer to efter imponerende kørsel, og dette års rute er ændret en smule, så det sandsynligvis vil blive et hårdere løb.

Det taler til Valgrens fordel. Han skal gerne af med de hurtigste folk inden finalen, og han er overbevist om, at han nok skal sidde med hele vejen.

- Formen er god, og jeg synes, at mit bundniveau er så højt, at jeg ikke er bange for ikke at sidde med i finalen. Medmindre jeg selvfølgelig har uheld eller dummer mig fuldstændig, siger Astana-danskeren.

Valgren kørte sidste år for Tinkoff, mens han i år får god dansk hjælp på Astana. Både Jakob Fuglsang og Matti Breschel er også på startlisten for Astana-holdet i Amstel Gold Race.

Rytterne skal forcere hele 35 bakker på den kuperede rute over 264,6 kilometer.

For første gang i mange år bliver finalen ikke på den berømte og berygtede Cauberg-bakke. I stedet er finalen flad, hvilket giver håb for de mest hårdføre sprintere.

Bjarne Riis vandt Amstel Gold Race i 1997. Han er stadig den eneste dansker til at triumfere i den berømte forårsklassiker.

Sidste års løb blev vundet af italieneren Enrico Gasparotto, der slog Michael Valgren i spurten mellem de to.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
DF: Dræb danske statsborgere i hellig...
bt.dk
Lars Løkke henvender sig direkte til...
bt.dk
Rentegyser for boligejere: Vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx