Af - 07/12-13 21:41; Opdateret: 07/12-13 23:52

Danmark ydmygede Kina i kæmpesejr!Danmark ydmygede Kina i kæmpesejr!

Danmark vandt sin premierekamp med 44-21 over Kina ved VM i Serbien, men det var med en del nervøsitet at spore – specielt blandt slutrundedebutanterne.

storybild

Trine Østergaard hamrer bolden i mål, da de danske håndboldkvinder lørdag aften spillede deres første kamp ved VM i Nis i Serbien mod Kina. (Lars Poulsen/POLFOTO)

Trine Østergaard lagde ud med en kæmpe misser fra fløjen efter 30 sekunder, Rikke Poulsen tog kun fem af 18 skud, Jane Schumacher lavede personlige fejl, og Anne Mette Hansen fik ikke sit store gennembrud på banen.

Pytlick starter med to debutanter
Pytlick starter med to debutanter

De danske slutrunde-debutanter skulle lige vænne sig til VM-rammerne, da Danmark spillede første kamp ved VM i Serbien og vandt 44-21 over Kina.

Men den danske storsejr var helt efter planen og som forventet. Hør selv Pytlick før kampen her:

Det var ikke lydniveauet, der kan have trykket debutanterne. Uden for Cair Hall i Nis var gutten, der sælger snacknødder til håndboldfolket, noget muggen i betrækket over salget. Her var mennesketomt.

Nu spiller Pytlicks piger - lær dem at kende her
Nu spiller Pytlicks piger - lær dem at kende her

Så vi måtte klare os med en serbisk halspeaker, hvis udtale af de danske spilleres navne, man kun kunne nyde. Og det fik vi lov til 19 gange i første halvleg. For hele 10 forskellige spillere sikrede med scoringer en halvlegsføring på 19-13. Og landstræner Jan Pytlick nåede at få alle 14 markspillere i kamp på de første 30 minutter, mens de to målvogtere delte kampen lige over.

At det er kollektivet, der skal bære VM-succesen, var på scoringssiden skåret ud i granit, da Kristina ’Mulle’ Kristiansen, som den sidste angribende spiller scorede. Kun forsvarsklipperne Pernille Holst Holmsgaard og Marianne Bonde og målvogterne scorede ikke.

Debutant 1: 'Ø' skal løbe solen sort - hurtigt!
Debutant 1: 'Ø' skal løbe solen sort - hurtigt!

Det store spørgsmålstegn ligger hos Ann Grete Nørgaard, Danmarks alderspræsident og stabilt scorende venstre fløj. Hun måtte midt i første halvleg udgå med et forvreden ansigt og en skadet ankel, løftet fra banen af fysioterapeut Birte Andersen og holdleder Inge Märcher. Hun kom ikke ud til anden halvleg.

I anden halvleg gav Pytlick mere tid til 19-årige Anne Mette Hansen, der scorede, og Danmark udbyggede bombastisk føringen. Det første kvarter vandt danskerne med 16-1. Cecilie Greve i målet og forsvaret var uigennemtrængelig for kineserne. Ligesom en vis mur.

Det skal lige siges, at Jane Schumacher endte med at score fire mål. Østergaard scorede to og Hansen ét.

Debutant 2: Jeg skal huske egoismen
Debutant 2: Jeg skal huske egoismen

Med storsejren fører Danmark gruppen på målscore foran Brasilien og Serbien. Søndag møder holdet Japan klokken 20.15. Den kan ses på DR1. Og følges her på mx.dk selvfølgelig.

LÆS OGSÅ: Knaldkinesere skal mødes med tålmodighed

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen i retten: Derfor rejste...
bt.dk
Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx