05/08-17 09:49

Villas-Boas: De vilde spillerindkøb i Kina er fortidVillas-Boas: De vilde spillerindkøb i Kina er fortid

Shanghai SIPG hentede i januar brasilianske Oscar i Chelsea for cirka 450 millioner kroner.

storybild

Shanghai. Dagene hvor kinesiske fodboldklubber spenderer masser af millioner af kinesiske yuan på spillere er ved at være talte. Det vurderer træneren for den kinesiske klub Shanghai SIPG, Andre Villas-Boas.

- Ændringerne i reglerne indikerer, at det kinesiske marked nok ikke vil se denne form for (dyre, red.) spillerhandler længere, siger Villas-Boas ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det Kinesiske Fodbold Forbund (CFA) indførte i juni den regel, at når en kinesisk klub betaler mere end 45 millioner kinesiske yuan, der cirka svarer til 42 millioner kroner, for en udenlandsk spiller, så skal klubben betale 100 procent af beløbet til udvikling af fodbold i lokalområdet.

Reglen er blevet til for at komme købet af dyre udenlandske spillere til livs og i stedet støtte udviklingen af lokale spillere.

Det er blandt andet denne regel, som Villas-Boas mener vil ændre transfermarkedet i Kina.

Det kinesiske transfermarked er nu lukket, og det er kun muligt at sælge spillere - ikke købe. Så den portugisiske træner er spændt på, hvordan det kommer til at se ud med spillerhandler til næste år.

- Vi får se, hvordan det udvikler sig næste år. Men jeg tror ikke, at forbruget vil fortsætte på samme måde, som det tidligere er set.

Shanghai SIPG har selv nogle af de helt dyre drenge på kontrakt i form af brasilianerne Hulk og Oscar.

Oscar kom til Kina fra Chelsea i januar, og det blev en kinesisk rekordhandel. Shanghai måtte punge ud med 60 millioner euro for Oscar, hvilket cirka svarer til 450 millioner kroner.

Denne sommer var den mest opsigtsvækkende spillerhandel i Kina, da Tianjin Quanjian hentede den franske angriber Anthony Modeste i FC Köln.

Modeste er i Kina på en lejeaftale, men skiftet kan blive permanent til en pris i omegnen af 215 millioner kroner.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stak af efter ydmygelse: Serena...
bt.dk
Se listen: Her er fraværet højest på...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kan det betale sig at købe en brugt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx