Af - 25/04-16 10:51; Opdateret: 26/04-16 10:30

Rørt af Lukas Graham: - Vi har begge mistet vores farRørt af Lukas Graham: - Vi har begge mistet vores far

Pierre-Emile Højbjerg mistede ligesom popstjernen Lukas Graham sin far i en ung alder: - Vi har den samme historie, siger han.

Bildstrecke im Grossformat »
Højbjerg bliver kaldt det danske midtbanehåb. Flasker karrieren sig, så havner han oppe på samme stjernehylde som Nicklas Bendtner og Kevin Magnussen inden længe. Allerede nu er han blandt andet Carlsberg Sports nye ansigt, ligesom han har været på forsiden af Euroman. Pierre-Emile Højbjerg kom på alles læber, da han i forbindelse med landskampen mod Serbien i juni sidste år ikke kunne holde tårerne tilbage i et interview efter 2-0-sejren. Højbjerg debuterede på landsholdet i Parken mod Sverige den 28. maj 2014 i en venskabskamp. Højbjerg udligner i sin tredje landskamp til 1-1 i 2-1-sejren over Armenien i september 2014. Daværende U/17-landstræner Thomas Frank uddeler blomster til Pierre-Emile, som i 2011 får DBU's Talentpris for U/17-spillere. I sommeren 2012 skifter Højbjerg Brøndbys ungdomshold ud med Bayern Mûnchen. Han debuterer på det tyske storhold i april 2013 som 17-årig. Alonso, Neuer, Lewandowski, Robben, Ribery, Boateng... Højbjerg! I denne sæson har Pierre-Emile Højbjerg været lejet ud til Schalke 04 i den tyske Bundesliga. Efter et svært efterår har han i de seneste måneder bidt sig fast på holdet. - Han er ung og en fremtidens mand på landsholdet. Det er vigtigt, at vi passer på de unge spillere, men vi skal også give dem erfaring, siger den nye landstræner Åge Hareide. Højbjerg startede inde i begge landskampe under nordmanden. - Jeg ville lave noget, hvor jeg kunne give noget af mig selv. Være noget for børn og give dem tro og håb. Pædagog måske. Børn er fremtiden. Sådan siger Pierre-Emile Højbjerg til spørgsmålet, om hvad han ville lave, hvis fodboldtalentet ikke havde rakt til en professionel karriere.

Landsholdsstjernen Pierre-Emile Højbjerg er ramt lige i hjertet af Lukas Grahams sange.

- Sikke en historie, sikke en sang. En kommende legende!

Pierre-Emile Højbjerg er ikke bange for at kaste de helt store roser efter det danske succesorkester Lukas Graham, som han gjorde det i december på Instagram.

- Sangene er cool, dybe, sjove og lidt rå. Jeg kan relatere til dem, forklarer den 20-årige landsholdskomet til metroxpress.

What a story, and what a song @lukasgraham. Legend in the making. Top album champ.🙏🏼💪🏼. #dontyouworryboutme

Et billede slået op af Pierre-Emile Pilou Højbjerg (@pierre23emile) den


På flere områder deler han et skæbnefællesskab med sangeren som orkestret er opkaldt efter, Lukas Graham.

Begge er de unge, fremadstormende talenter i hver sin stjernespækkede branche, som de fleste unge mennesker kun kan drømme om at være en del af.

Begge er de ved at lægge verden for deres fødder. Lukas Graham er dog et skridt eller to foran, mener Højbjerg.

Landsholdskomet: - Jeg bliver aldrig kongen af discogulvet
Landsholdskomet: - Jeg bliver aldrig kongen af discogulvet

Uden at kende ham som person, så føler jeg, at vi har den samme historie: vi har begge mistet vores far, mens vi var unge, og det har præget vores liv.

Landsholdets franske stjerne: Jeg gik rundt med en klump i halsen
Landsholdets franske stjerne: Jeg gik rundt med en klump i halsen

- Han er ved at blive en verdensstjerne. Jeg er et godt stykke fra endnu, siger Schalke 04-spilleren uden at være ydmyg, men med en sund portion realisme.

En andenplads på den amerikanske hitliste ER større end en syvendeplads i Bundesligaen, mener han.

- Lukas Graham er imponerende. Han gør det, som mange danskere har svært ved - om det så er i sport, musik eller politik: at ramme hele verden. Han er ude på den store scene. Det har vi ikke mange, der er, siger Højbjerg og nævner i flæng:

Eksperts frygt: Højbjerg står foran et fesent forår
Eksperts frygt: Højbjerg står foran et fesent forår

- Vi har Wozniacki, nogle få fodboldspillere, kongehuset og Lukas Graham. Det er jeg imponeret over, understreger han.

Men der er også et andet og dybere plan, hvor Pierre-Emile Højbjerg føler at han kender Lukas graham.

For to år siden mistede landsholdsspilleren i en alder af bare 18 år sin far til kræft. Det samme skete for Lukas Graham for fire år siden, da han var 24 år.

Energisk Højbjerg får indflydelse på egen landsholdsrolle
Energisk Højbjerg får indflydelse på egen landsholdsrolle

Savnet til og tabet af faren er et tema, der har en central plads i flere af Lukas Grahams mest kendte tekster. Og det har ramt den talentfulde midtbanespiller. Blandet andet i sangen ‘You’re Not There’, som var den Højbjerg fremhævede på Instagram tilbage i december.

- Han er en fantastisk sanger med fantastiske budskaber. Uden at kende ham som person, så føler jeg, at vi har den samme historie: vi har begge mistet vores far, mens vi var unge, og det har præget vores liv. Han får sin fars historie flot ud. Det er smukt og rørende, siger Højbjerg.

Lukas Graham er et stort musikalsk forbillede for landsholdsstjernen Pierre-Emile Højbjerg.(Bild: Polfoto)

LÆS OGSÅ: Spillerne roser Hareide efter debutsamling

LÆS OGSÅ: ØV: Så langt er Lukas Graham røget ned på den amerikanske hitliste

LÆS OGSÅ: Lukas Graham skal være farmand

LÆS OGSÅ: Ny rekord gør det svært for Lukas Graham at sove

LÆS OGSÅ: Lukas Graham "snød" sig til succes i Danmark: - Vi havde brug for en historie

LÆS OGSÅ: Solbakken: Zanka booker billet til Hareides landshold

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx