Af Ritzau - 16/12-16 12:22

Thomas Bjørn drømmer om danskere på sit Ryder Cup-holdThomas Bjørn drømmer om danskere på sit Ryder Cup-hold

Thomas Bjørn skal sætte Europas Ryder Cup-hold i 2018. Han håber på danskere, men det bliver ikke en gavebod.

storybild

Thomas Bjørn blev for nylig udnævnt til kaptajn for Europas Ryder Cup-hold i 2018 som den første dansker nogensinde. (Billede: Reuters/Henry Browne)

Det var en drøm, der gik i opfyldelse for golfspilleren Thomas Bjørn, da han tidligere på måneden blev udnævnt til kaptajn for Europas Ryder Cup-hold i 2018.

Dermed bliver det Danmarks mest vindende spiller gennem tiden, som skal sætte det europæiske hold mod USA, og han ser gerne, at han får landsmænd med.

- Når man er kaptajn, så er der to ting, man ønsker, ud over at man vil have det bedste hold og de spillere, man kan have, siger Thomas Bjørn.

- Når man nu skal spille Ryder Cup i Frankrig, så kunne det være fantastisk, hvis der var en fransk spiller på holdet, som havde spillet golf til at være på det hold.

- Og som dansk kaptajn ville det være fantastisk, hvis der var en eller to danske spillere, der var med på den rejse.

- Det ville gøre det ekstra specielt for mig, og det ville sikkert også gøre det ekstra specielt for dem, forklarer han.

Som kaptajn kan Thomas Bjørn uddele wildcards til spillere, som ikke har spillet sig på holdet i første omgang, men, som han vurderer, kan styrke holdet.

Her skal man dog ikke forvente, at nationalisme og vennetjenester får indflydelse på hans valg.

- Jeg bliver tit spurgt, om der ligger nogle vennetjenester, lyder det fra den nyudnævnte Ryder Cup-kaptajn.

- Men der vil jeg gerne sige til de danske spillere som de første, at de nok ikke skal regne med, at der ligger nogle vennetjenester der. Og det er de også godt klar over.

Gennem de senere år har især Søren Kjeldsen og Thorbjørn Olesen leveret gode resultater på European Tour, og Thomas Bjørn mener da også, at der er en reel mulighed for, at han kan tage en landsmand med til Frankrig i 2018.

- Der er gode chancer, for det er nogle dygtige spillere. Der er en stribe af danske spillere, som har alle kvaliteterne, og de kan alle de ting, der skal til.

- Men det er jo op til dem at bevise, at de er gode nok. Jeg ved, de er gode nok, men de skal gøre det i den periode, hvor kvalifikationen er. Det er op til dem, lyder det fra Thomas Bjørn.

Han har selv som aktiv været en del af Europas Ryder Cup-hold tre gange (1997, 2002 og 2014), og hver gang var det med europæisk triumf til følge.

Derudover har han fire gange været vicekaptajn for Europa i turneringen (2004, 2010, 2012 samt 2016), hvoraf de tre første blev vundet.

Ryder Cup spilles i slutningen af september 2018 i Frankrig. Ud over Thomas Bjørn er Søren Hansen i 2008 den eneste dansker, som har spillet Ryder Cup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Babylykke: Dansk minister er blevet far
bt.dk
Populær tv-vært beskyldt for...
bt.dk
Ny type lufthavnskontrol: 18...
bt.dk
Janni om tv-program: Konflikterne er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx