Af Ritzau - 17/12-16 06:43

EM-nederlag har givet Klavs Bruun taktiske eftertankerEM-nederlag har givet Klavs Bruun taktiske eftertanker

Holland ramte Danmark på ømme punkter i EM-semifinalen, som Klavs Bruun gerne vil gardere sig mod fremover.

storybild

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen havde ikke modtræk, da Holland gik over til at spille syv mod seks mod Danmark i EM-semifinalen. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Efter en meget lige første halvleg af semifinalen ved EM i kvindehåndbold mod Holland blev Danmark overrumplet af de orange tropper efter pausen.

Fra 13-13 strøg Helle Thomsens hollandske landshold til 19-13, da det danske hold slet ikke kunne finde modtræk til, at Holland i en periode gik over til at spille syv mod seks i angrebet ved at hive målvogteren ud.

Ingen andre hold ved EM havde tidligere luret, hvor udfordret det offensive og individbaserede danske forsvar ville være i den situation.

Og det har lært landstræner Klavs Bruun Jørgensen, at han er nødt til at finde modtræk til den slags tiltag fra modstanderen.

- Det bliver vi jo nødt til. Uanset hvilket forsvar du dækker, bliver du nødt til at være forberedt på det her syv mod seks, siger han.

Han er ikke ret stor fan af den godt et år gamle regelændring om, at man må hive målmanden ud og sætte en markspiller ind.

Tidligere skulle der være en spiller på holdet, som bar en anden trøje end markspillerne under hele kampen, så der konstant var en målvogter.

Det betød også, at hvis man sendte en markspiller ind i angrebet med en målvogtertrøje på, så var man tvunget til, at det var den specifikke spiller, som løb ud og skiftede med den rigtige målvogter, når der skulle forsvares.

Men den lidt nye regel gælder endnu, og Klavs Bruun Jørgensen har allerede gjort sig strøtanker om, hvordan den problematik kan løses for et dansk forsvar fremadrettet.

- Man kan tænke mange ting. Den første tanke, jeg får, er at sætte Mette Tranborg ind i midten som treer sammen med Anne Mette Hansen, siger landstræneren.

- De er store piger. Så kan de stå der og stikke armene i vejret og stå noget fladere.

Mens Danmark på intet tidspunkt fik straffet Holland for at spille uden målvogter, så lykkedes Holland flere gange med at score efter et hurtigt opgiverkast lige på bagsiden af en dansk scoring.

Den del af spillet med stort fokus på at kunne vende forsvar til angreb hurtigt er også en overvejelse, Klavs Bruun Jørgensen tager med hjem fra EM.

- Jeg skal måske tænke i den der parathed i forhold til at omstille sig fra forsvar til angreb, som Holland jo er rigtig, rigtig god til og har været det længe.

- Det er måske en ting, vi skal kigge på. At når folk gør det der (med at hive målmanden ud, red.), så skal vi kunne straffe det hurtigere, konkluderer landstræneren.

Søndag klokken 15.30 spiller Danmark bronzekamp mod Frankrig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx