Af - 11/11-15 14:17

Frygter hjernerystelser: Forbyder hovedstød i børnefodboldFrygter hjernerystelser: Forbyder hovedstød i børnefodbold

Forbudt for børn: Fremover er det slut med hovedstød for fodboldspillere under 11 år i børnefodbold i USA.

storybild

(Billede: Polfoto)

'Heeey, der var hoved på dommer!!!'

Sådan kan amerikanske 'soccer moms' fremover råbe, når de står på sidelinjen til fodboldkampe for børn under 11 år. Det amerikanske fodbold-forbund, USSF, har nemlig forbudt børnene at heade til bolden fremover.

Regelændringen er en del af en pakke, der samtidig lukker et søgsmål fra en lang række amerikanske fodboldforældre, der var bekymrede for deres børns sikkerhed og sundhed i forbindelse med de hovedstød, der normalt er en del af sporten.

Tennisstjerne sagsøger US Open-arrangør efter uheld
Tennisstjerne sagsøger US Open-arrangør efter uheld

Udover hovedstødsforbudet for børn under 11, så vil der også blive indført begrænsninger for brugen af hovedstød for lidt ældre børn, ligesom der vil blive indført nye guidelines for, hvornår en spiller må komme tilbage på banen, hvis der er mistanke om en hjernerystelse.

Og så kan man passende sige 'only in America' – for der er endnu ingen planer om at indføre et lignende forbud i dansk børnefodbold. Det slår Morten Nielsen, DBU's projektleder indenfor børnefodbold, fast:

- Det er ikke noget, der lige er undervejs, siger han.
Morten Nielsen forklarer, at hovedstød i øvrigt ikke er en færdighed, der bliver vægtet særligt højt i DBU's 'Aldersrelateret Træning', der bruges som udgangspunkt for børnefodbolden i Danmark.

- Når målmanden sætter spillet i gang, så anbefales det generelt, at man starter bolden ved jorden, og det gør jo, at bolden sjældent er i luften, siger han.


LÆS OGSÅ: Scorer første mål efter vanvidsskade

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansker sætter verdensrekord - og den...
bt.dk
Han blev ofret af cheftræneren: 'Jeg...
bt.dk
Tidligere pornomodel står frem: Peter...
bt.dk
Politiet vil løse gåden om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx