17/02-16 08:57

Frederik Andersen laver sjælden assist i NHL-sejrFrederik Andersen laver sjælden assist i NHL-sejr

Målmanden Frederik Andersen leverede en assist for Anaheim Ducks, som vandt 5-3 ude over Edmonton Oilers.

storybild

Frederik Andersen lavede en assist 13 sekunder før tid, da Anaheim Ducks vandt 5-3 over Edmonton Oilers i den nordamerikanske liga NHL. (Billede: AP/Codie Mclachlan)

Det sker ikke så ofte, at målmænd laver oplæg til afgørende scoringer i ishockey.

Men natten til onsdag dansk tid assisterede Frederik Andersen 13 sekunder før tid, da Anaheim Ducks vandt 5-3 ude over Edmonton Oilers i den nordamerikanske liga NHL.

Andersen var hurtig til at sende pucken ud i højre side af banen til holdkammeraten Corey Perry, som nemt kunne score i et tomt net til slutresultatet 5-3.

Edmonton satsede offensivt i slutminutterne og havde taget målmanden ud for at spille med en ekstra markspiller på isen.

Den offensive satsning havde et minut forinden givet bonus i form af et bizart Edmonton-mål til 3-4, hvor pucken ramte Anaheim-spilleren Cam Fowler på hjelmen og fløj ind over Andersen i målet.

Det skabte stor spænding i slutfasen, indtil Andersen med en sjælden målmandsassist var med til at afgøre kampen.

Ud over assisten, som var den første for Andersen i denne sæsons 32 NHL-kampe, stod danskeren også endnu en gang glimrende på mål med 24 redninger på 27 Edmonton-forsøg.

I en af nattens øvrige NHL-kampe var Nikolaj Ehlers tæt på at udligne for Winnipeg Jets med lidt over et minut tilbage af kampen mod Carolina Hurricanes.

Men Ehlers' skud snittede Carolina-spilleren John-Michael Liles, så pucken akkurat strøg forbi den højre stolpe og i ind i sidenettet. Winnipeg tabte dermed kampen 1-2.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pornostjerne stod frem med påstande...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx