23/09-15 13:38

Brøndby bløder: Låner millioner af bestyrelsesformandBrøndby bløder: Låner millioner af bestyrelsesformand

Brøndby låner 14 millioner kroner hos Jan Bech Andersen, fordi klubben mangler en aftalt transferindbetaling fra Palermo.

storybild

Bestyrelsesformanden i Brøndby, Jan Bech Andersen (her sammen med Daniel Agger), har lånt 14 millioner kroner til klubben. (Billede: Poulsen Lars)

Fodboldklubben Brøndby IF har været nødt til at optage et lån på 14 millioner kroner hos formand Jan Bech Andersen.

Det sker, fordi klubben mangler en væsentlig aftalt transferindbetaling, skriver klubben i en pressemeddelelse.

Comeback: Superliga-profiler er atter klar til kamp
Comeback: Superliga-profiler er atter klar til kamp

Brøndby sætter ikke navn på klubben, der skylder penge. Men allerede for en måned siden indrømmede den italienske klub Palermo over for DR, at klubben mangler at betale en sum for angriberen Simon Makienok.

Dengang i august slog den italienske klub fast, at pengene var på vej til Brøndby, men den danske klub har stadig ikke modtaget penge fra Palermo.

Et skridt frem - fire tilbage for grønne Brøndby
Et skridt frem - fire tilbage for grønne Brøndby

Derfor har Brøndby indbragt modparten for Fifa Players Status Committee, der har påbegyndt behandlingen af sagen.

På nuværende tidspunkt kan klubben ikke få en klar tilkendegivelse om, hvornår betalingen vil finde sted, og derfor har Brøndby fået tilsagn om en midlertidig finansiering.

Brøndbys 'Mr. Clean Sheet': Jeg føler mig uovervindelig
Brøndbys 'Mr. Clean Sheet': Jeg føler mig uovervindelig

- Som klub har vi aldrig oplevet noget lignende. Vi ønsker fair play på banen, men det skal også gælde uden for kridtstregerne.

- Derfor har vi indbragt modparten for Fifa Players’ Status Committee. Det er vores klare forventning, at Fifa behandler denne sag med den retmæssige alvor, situationen kræver, siger Brøndbys direktør, Søren Vadmand.

De ku'-wandowski også: Her er Superligaens fem-målshelte
De ku'-wandowski også: Her er Superligaens fem-målshelte

Brøndby skal tilbagebetale lånet den 31. juli 2016. Brøndby kan dog vælge at tilbagebetale lånet før denne dato. Lånet forrentes af Brøndby med fem procent til Jan Bech Andersen i lånets løbetid, lyder det fra Brøndby.

- Da vi ikke kan få klarhed over, hvornår vores retmæssige transferbetaling vil finde sted, har vi dags dato valgt at gennemføre en midlertidig finansiering. Det kommer til at dække det hul, den manglende transferbetaling har givet i vores budget, siger Søren Vadmand.

Klubben meddeler, at den fortsat forventer et årsregnskab for 2015 med et underskud i niveauet 15 til 25 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Hvor godt kender du Superligaen?

LÆS OGSÅ: Back-krig i Brøndby

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx