Af Michael Bo Mortensen - 31/07-14 13:47

FC København støtter fans efter ballade: Anklagerne passer ikkeFC København støtter fans efter ballade: Anklagerne passer ikke

Påstanden, om at FC København-fans har provokeret FC Dnipros fans med et russisk flag, bliver afvist af FCK.

storybild

(Billede: Polfoto)

FC København og klubbens fangruppe FCKFC har læst sig frem til, at angrebet på FCK-fans fra lokale tilskuere skulle være sket, fordi de medrejsende københavnere skulle have provokeret med fremvisningen af russiske flag på stadion under kampen mod FC Dnipro onsdag aften i Kijev.

- Dette vil og kan FC København, FCKFC og samtlige af de medrejsende fans blankt afvise, skriver FCK på sin hjemmeside.

Skandale i Ukraine: FCK-fans jagtet væk fra tribunen
Skandale i Ukraine: FCK-fans jagtet væk fra tribunen

Ukrainske fodboldbøller: FCK-fans bad selv om det
Ukrainske fodboldbøller: FCK-fans bad selv om det

- For det første blev samtlige af de omkring 30 fans fra FCK visiteret af både FCK's egne medrejsende sikkerhedsfolk ved indgangen til stadion, hvor samtlige bannere og flag blev tjekket.

- Det er FCK's faste politik på både ude- og hjemmebane, at der ikke må medbringes bannere eller flag, der kan have eller sende politiske budskaber.

- Ingen russiske flag blev fundet af hverken FCK's eller de ukrainske vagter ved den grundige visitering. Kun flag og bannere med Dannebrog, FCK-logoer og støtte til eget hold og klub, lyder det fra FCK.

Klubben forklarer også, at både sikkerhedsfolk fra det europæiske fodboldforbund, Uefa, de lokale myndigheder og FCK konstant overvågede udebaneafsnittet under hele kampen.

- Og ingen af disse så på noget tidspunkt et russisk flag blandt eller med FC Københavns medrejsende fans, fastslår klubben.

FCK påpeger også, at der ikke er fremlagt en eneste form for dokumentation for, at der skulle have været medbragt og frembragt russiske flag i udebaneafsnittet i Kijev for at provokere og opildne de lokale tilskuere.

- Ingen billeder og ingen videooptagelser. På trods af, at kampen og tilskuerne var under konstant videoovervågning og mange fotos er blevet taget.

- Selv hvis dette skulle have forholdt sig anderledes, så kan det ikke undskylde, det der skete på stadion i Kijev under kampen, eller fratage arrangøren sit ansvar for, at det aldrig må være muligt for tilskuere fra resten af stadion at få adgang til udeholdets fans afsnit.

- Det er en uacceptabel sikkerhedsbrist, der simpelthen ikke må kunne finde sted hverken på danske eller europæiske stadioner, lyder det.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx