Af - 18/04-16 13:24; Opdateret: 18/04-16 16:16

På vej til VM: Har Danmark verdens bedste cheerleadere?På vej til VM: Har Danmark verdens bedste cheerleadere?

Har Danmark verdens bedste cheerleadere? I denne uge har Danmark to hold med til cheerleader-VM i Florida.

Bildstrecke im Grossformat »

Cheerleading er ikke bare piger med pompom'er, der hepper på drengene.

Det er en benhård konkurrence-sport, og det er piger, der bliver smidt højt op i luften og grebet igen. Flikflak, araberspring, synkoniserede dansetrin og frem for alt brede, brede smil.

Det er det også for Danmarks bedste i sporten, da mx.dk er taget til den afsluttende træning, før afrejsen til VM i cheerleading i USA.

Smilene falmer dog lidt, da øvelsen er slut og træneren ikke er helt tilfreds. Langt fra:

"Er det, hvad I har?" råber hun blandt andet vredt og lader stilheden runge i træningssalen i Rødovre på Københavns vestegn.

Det er det heldigvis ikke:
De 48 danske cheerleadere, fordelt på et pigehold og et både-og-hold, har tilsyneladende mere at byde på.

I hvert fald går den sidste generalprøve på dansk jord rigtigt godt til publikums begejstring, melder cheerleader Ann-Cathrine Skou.

Hun fortæller om en sport, der er blevet sin egen. Engang stod pigerne på sidelinjen med deres pompom'er og heppede på drengene inde på banen. Sådan er det ikke længere:

- Det er sådan, det er opstået. Men det har udviklet sig. Den form for cheerleader, som vi konkurrerer med, det er ikke en pompom-sport, hvor man står på sidelinjen og vifter med en pompom, forklarer Ann-Cathrine Skou. Hun er en af de 48 danskere, der i dag flyver til Florida for at konkurrere med verdens bedste ved VM i USA.

- Det har udviklet sig til en konkurrencesport i sig selv. Det kræver benhårde skills ligesom andre sportsgrene, siger hun og sammenligner så med traditionelle hold-sportsgrene.

- Der er forskel på at kaste en bold til en anden, og så at kaste en anden person syv meter op i luften og så skulle gribe hende igen. Vi får nogle stærke relationer til hinanden. Det tror jeg, at der er mange, der synes er rigtigt fedt ved denne sport, siger hun.

- Det her er holdsport på en anden måde, for vi er så utroligt afhængige af hinanden, tilføjer hun.

"Det er en fed sport, for den er lidt anderledes. Du bliver udfordret på mange forskellige ting. Den indeholder flere forskellige elementer.

Selve konkurrencen foregår i Disneys Wide World of Sports – i en hal pakket med tusindvis af tilskuere, som går amok.

- Publikum og fans skriger lungerne ud, når deres hold går på gulvet. Hallen koger. Det er megafedt! fortæller Ann-Cathrine Skou.

- Og det fede er, at man også hepper på sine konkurrenter. Vi giver sgu lige Norge lidt opbakning, og de giver også os opbakning, siger hun. Nok så megen opbakning, rækker dog ikke til at få danskerne helt til top. For svaret på spørgsmålet fra toppen af artiklen 'Har Danmarks verdens bedste cheerleadere?' er let nok:

- Nej! Allgirl-holdet har været til VM i 13, 14 og 15 og placeret sig i top fem. Sidste år fik vi en fjerdeplads, så vi er ok gode. Med hårdt arbejde, så er en podieplads overhovedet ikke umuligt, men jeg ved ikke om det bliver i år, siger hun.

LÆS OGSÅ: TV: 17-årig cheerleaders smukke invitation går verden rundt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx