Af Johnny Wojciech Kokborg - 26/12-17 09:43

Fodboldstjerne i vanvittig nedtur: Overvejede selvmordFodboldstjerne i vanvittig nedtur: Overvejede selvmord

Den tidligere Arsenal-spiller Emmanuel Eboue fortæller, at han overvejede at begå selvmord, efter han mistede alle sine penge.

storybild

(Billede: ADRIAN DENNIS)

For 34-årige Eboue har i en årrække tjent millioner, masser af millioner, mens han spillede syv år i Arsenal fra 2004 til 2011 og senere i den tyrkiske storklub Galatasaray.Men en skilsmisse og manglende økonomisk viden har ikke kun kostet ham hele sin formue. Eks-konen har overtaget alle hans værdier, og nu har han ikke længere kontakt med sine tre børn på ni, 12 og 14 år.Desuden mistede Eboue sin bedstefar, som han voksede op hos, til kræft, mens hans bror døde i en motorcykelulykke.

Den voldsomme nedtur har været så slem, at han på et tidspunkt overvejede at tage sit eget liv.»Jeg vil have, at Gud skal hjælpe mig. Kun han kan tage de tanker fra mit hoved. Det gør ondt ikke at se dem. De plejede at ringe til mig. Men nu er der ingen kontakt. Det piner mig at være alene uden dem,« siger Eboue i et interview med engelske Daily Mirror.I øjeblikket bor han i det hus, han købte med sin ekskone. Men det er på lånt tid. For huset skal overdrages til ekskonen, og Eboue har ikke råd til en advokat, så han kan tale sin egen sag.

Nu venter han blot på, at han bliver smidt på gaden, efter deadlinen for at overdrage huset for længst er overskredet.»Jeg er i huset, men jeg er bange, fordi jeg ikke ved, hvornår politiet kommer. Nogle gange slukker jeg lyset, fordi jeg ikke vil have, at folk ved, at jeg er her. Jeg har stillet alt bag døren. Mit eget hus. Jeg sled og slæbte for at købe mit hus, men nu er jeg bange. Jeg kommer ikke til at sælge mit tøj og de ting, jeg har. Jeg vil kæmpe til enden, fordi det her er ikke fair,« siger han.

Eboue fortæller, at han naivt overdragede alt økonomisk ansvar til sin daværende kone, mens han erkender, at han var økonomisk uvidenhed. Han mener selv, han var et nemt offer for svindlere, der lige præcis vidste, hvad han skulle investere sine penge i.Nu er millionerne altså væk, og Eboue deler sin tid mellem huset, han snart bliver smidt ud af, og en veninde, hvor han sover på gulvet.Han vasker sit tøj i hånden, fordi han ikke har råd til en vaskemaskine.Eboue har i sin karriere vundet to tyrkiske mesterskaber, mens han også nåede at repræsentere Arsenal i Champions League-finalen i 2006, hvor Arsenal tabte til Barcelona.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Royal baby på vej i Storbritannien:...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Bendtner forstår det ikke: ‘Det er...
bt.dk
Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx