Af Ritzau - 17/08-16 14:58

Russisk whistleblower forventer OL-udelukkelse i TokyoRussisk whistleblower forventer OL-udelukkelse i Tokyo

Yuliya Stepanova har mistet troen på, at hun igen får lov at konkurrere ved et OL.

storybild

Yuliya Stepanova har mistet troen på, at hun kan deltage ved et OL. (Arkivfoto). (Billede: Scanpix/Mark Ralston)

Den russiske whistleblower Yuliya Stepanova er overbevist om, at hun ikke får lov at konkurrere ved OL i Tokyo om fire år.

- Efter disse olympiske lege i Rio, så er vejen til at deltage ved OL blokeret for mig, siger den russiske 800 meter-løber med adresse til Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

- IOC har fået mig til at tro på, at jeg ikke får lov at deltage, siger Stepanova ifølge AFP til den tyske tv-station ARD.

Yuliya Stepanova fungerede som whistleblower, og hun var sammen med sin mand med til at afsløre det omfattende, statskontrollerede dopingbrug i Rusland.

Stepanova forventede dog at få lov at deltage ved OL i Rio, hvilket hun var blevet lovet for sit arbejde, men det sagde IOC nej til med henvisning til hendes dopingdom fra 2011 til 2013.

Forleden fik Stepanova hacket sin mailkonto og sin konto hos Det Internationale Antidopingagentur (Wada) i forbindelse med et cyberangreb.

Formået var angiveligt at finde ud af, hvor atleten opholdt sig, og Stepanova forklarede mandag, at hun frygter for sit liv.

- Hvis, der sker os noget, så skal folk vide, at det ikke er et uheld, lød det fra Stepanova.

Hendes advarsel kom seks måneder efter, at to ansatte ved det russiske antidopingagentur pludselige døde i februar.

Præsidenten for IOC, Thomas Bach, har tidligere givet udtryk for, at han håber, at andre atleter vil åbne op for deres viden omkring doping, men det giver Stepanova ikke meget for.

- Desværre har Thomas Bach opført sig imod mig på samme måde, som russerne har gjort. Han har brugt min fortid imod mig. Desværre kan jeg ikke ændre min fortid, så jeg kan ikke gøre noget, siger Stepanova.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

USA's topforhandler: EU og Danmark...
bt.dk
Babylykke: Kendt TV 2-korrespondent...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert om...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx