Af Ritzau - 02/07-17 15:29; Opdateret: 02/07-17 21:08

Chris Froome og Sky beskyldes for at bruge snydetrøjerChris Froome og Sky beskyldes for at bruge snydetrøjer

Team Sky beskyldes for at have brugt trøjer på 1. etape af Tour de France, som gav en fordel på fem procent.

storybild

Chris Froome og Sky bliver igen beskyldt for urent trav i cykelverdenen. (Billede: Scanpix/Philippe Lopez)

Chris Froome og resten af det stærke Sky-mandskab er før blevet beskyldt for at snyde i cykelverdenen, og det sker nu igen.

Det er en fransk professor, der mener, at holdet brugte snydetrøjer under 1. etapes enkeltstart i Tour de France lørdag.

Professor Frederic Grappe, som arbejder for det rivaliserende Tour de France-hold FDJ, siger ifølge AFP, at trøjerne, som Sky-holdet kørte med lørdag, har en form for luftlommer vævet ind i stoffet, og at det giver en forbedret aerodynamik.

Ifølge professoren giver trøjen en fordel på cirka fem procent, hvilket svarer til cirka 18 til 25 sekunder under enkeltstarten.

- Reglerne er meget klare. Man må ikke køre med trøjer, der har aerodynamiske fordele. Sky har klart overtrådt reglerne, siger professoren.

Hos Sky afviser man beskyldningerne.

- Vores udstyr er lovligt, og det er blevet godkendt af løbskommissionen. Vi ville aldrig risikere at tabe Tour de France på den første etape ved at snyde.

- Andre hold bruger det samme materiale, men det er os, der bliver angrebet, siger sportsdirektør hos Sky Nicolas Portal.

Den tredobbelte vinder af Tour de France Greg LeMond tror ikke på, at trøjerne har nogen målbar effekt.

- Det har måske en god placeboeffekt. Jeg tvivler stærkt på, at det har givet dem nogen fordel, siger amerikanske LeMond, der vandt Tour de France i 1986, 1989 og 1990, til Reuters.

Den tidligere vinder vurderer, at det er Sky-holdets dedikation til Tour de France, der gav det gode resultat på 1. etape.

- Hvis man kigger på Sky, så kan man se, at de er motiverede, siger han.

Sky havde fire ryttere i top-8 efter enkeltstarten.

Chris Froome, der er favorit til at vinde klassementet, blev nummer seks, og vinderen af etapen blev overraskende Sky-rytteren Geraint Thomas.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Her er den overraskende sandhed om...
bt.dk
Kvinde indebrændt: Forsøgte desperat...
bt.dk
Mary fik Frederik til at græde: Læs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx