Af - 16/06-15 10:28

U/21-drengene: Her er lighed og 'god' balladeU/21-drengene: Her er lighed og 'god' ballade

Hierarkiet på landsholdet er fladt, og det er nøglen til slutrunden, vurderer spillere og træner.

Bildstrecke im Grossformat »

Frihed, lighed og broderskab: Livet på U/21-landsholdet er skønt ifølge de unge fodboldspillere.

Der er ikke noget hierarki her. Vi er alle sammen lige, og det gør sammenholdet rigtig stærkt. Ingen føler sig hævet over andre, og derfor kan vi nå langt i turneringen, siger Brøndbys Riza Durmisi.

LÆS OGSÅ: U21-landsholdet får 2-2 i EM-test trods rødt kort

Den vævre fløjspiller er en del af holdet, som er rejst til EM i Tjekkiet forud for onsdagens åbningskamp mod værtsnationen.

Landsholdskollega, Jakob Busk Jensen mener også, at truppen er 'meget homogen', og det stærke fællesskab vil skabe resultater inden for kridtstregerne i de kommende EM-kampe i Gruppe A.

LÆS OGSÅ: Kom GRATIS til landskamp

- Det er vigtigt til sådan en slutrunde, at vi er et hold, selvom vi er individer. Folk står sammen, og det er en kvalitet, vurderer målmanden, der ikke savner ældre spillere på holdet til at dæmpe gemytterne.

Ven og tidligere holdkammerat i FCK, Christoffer Remmer mener også, at holdet fungerer fint uden gamle, garvede kræfter.

LÆS OGSÅ: Olsen udtager fire spillere til nøgle-kamp

- Jeg synes kun, at det ballade vi har er med til at skabe et større fællesskab. Man skal huske på, at vi har spillere i store udlandsklubber, så vi mangler ikke erfaring, pointerer Remmer.

U/21-landstræneren understreger, at nogle har højere status end andre, men lige børn leger bedst.

LÆS OGSÅ: Landsholdsspiller: 'Nein' til fodbold-diktatur

- Hierarkiet er meget fladt, og det tror jeg også, at jeg stemmer for. For er der et hierarki, så er der nogen, der er helt nede på bunden, og det har jeg det ikke så godt med. Jeg synes, at alle skal komme til orde, siger Jess Thorup.

LÆS OGSÅ: Fodboldkonflikt er løst: Sådan er aftalen

Jannik Vestergaard, der har spillet to A-landsholdskampe, ser også positivt på rangordenen.

- Det er lidt det samme som på a-landsholdet: Nogle spiller i udlandet og har mange kampe – naturligt er at de er lidt højere i det hierarki du nævner. Der er ikke noget med fordele eller dårlig behandling af dem længere ned, fastslår landsholdsanføreren.

LÆS OGSÅ: Premier League-klub vil have dansk stjerneskud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx