Af Ritzau - 26/06-17 19:03

Tidligere landsholdskaptajn bliver talentchef i DBUTidligere landsholdskaptajn bliver talentchef i DBU

DBU giver Lene Terp ansvaret for fremtidens talentudvikling i dansk kvindefodbold.

storybild

Som aktiv var Lene Terp forsvarer hos blandt andet OB og på det danske landshold. Siden blev hun den første danske kvinde, der tog den højeste træneruddannelse i Europa. (Billede: Scanpix/Missing)

Den tidligere landsholdsspiller og -anfører Lene Terp skal stå i spidsen for talentudviklingen i dansk kvindefodbold.

DBU oplyser på sin hjemmeside, at 44-årige Terp er blevet ansat som den første talentchef specifikt til kvindefodbold.

Hun bliver sidestillet med Flemming Berg, der har en tilsvarende rolle på herresiden, oplyser DBU's elitechef, Kim Hallberg.

- Kvindelandsholdet er inde i en fantastisk udvikling, men vi skal sikre, at vi også i fremtiden har spillere, der kan slå til på et internationalt niveau, så vi stadig kan være med i toppen af verdensranglisten

- Vi skal fokusere på talentudviklingen nu, hvis det skal kunne lykkes at sikre, at hver årgang i fremtiden producerer landsholdsspillere på internationalt niveau, siger Kim Hallberg.

Lene Terp var i 2013 den første kvinde i Danmark, der tog den højeste træneruddannelse i Europa.

Senest har hun været U17-landstræner og assisterende træner på kvindelandsholdet. Fra august bliver hun talentchef på fuld tid.

- Vi er langt henad vejen rigtig godt med i Danmark, men vi har også stadig et stort potentiale, som jeg glæder mig til at være med til at udvikle i samarbejde med trænere, spillere og klubber, siger Lene Terp.

Hendes arbejde med U17-landsholdet bliver overtaget af Kristian Mørch, mens Katrine Pedersen vender tilbage fra barsel som assistent på kvindelandsholdet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx