Af Ritzau - 16/08-16 11:30

FCK før CL-brag: Apoel fører på europæisk rutineFCK før CL-brag: Apoel fører på europæisk rutine

Energi og god form skal opveje for manglende europæisk rutine, siger William Kvist forud for Apoel-kamp.

storybild

FCK-spillerne høstede lidt mere europæisk rutine i de to kampe mod rumænske Astra Giurgiu. Nu venter Apoel, som er mere rutinerede end københavnerne i europæisk sammenhæng. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Når FC København møder Apoel FC tirsdag aften i Champions League-kvalifikationen, bliver det en modstander med mere rutine fra europæisk fodbold end københavnerne selv.

Store dele af FCK-holdet er nemlig skiftet ud siden perioden fra 2006 til 2014, hvor FCK var fast inventar i de europæiske gruppespil.

Modsat har Apoel holdt bedre sammen på store dele af den trup, som har været i europæisk gruppespil de seneste tre sæsoner.

- Aldersmæssigt og erfaringsmæssigt er der ingen tvivl om, at de er foran os. Men så har vi energi og er i god form i stedet, siger William Kvist.

- Vi må erkende, at europamæssigt er vi ikke rutinerede sammen. Det kan godt være, at jeg har spillet en del kampe, og der er også andre, som har spillet nogle kampe, men samlet som hold er vi ikke rutinerede endnu, tilføjer han.

Midtbanespilleren har dog allerede set forbedring i forhold til det FCK-hold, som sidste år røg ud i tredje kvalifikationsrunde til Europa Leagues gruppespil mod tjekkiske Jablonec.

- Vi har været bedre i år. Det kunne vi også se nede i udekampen mod Astra Giurgiu (seneste kvalifikationsrunde, red.). Selv om Astra ikke er meget bedre end de hold, vi møder herhjemme, så er det lidt noget andet at spille europæiske fodbold, siger Kvist.

Anfører Thomas Delaney hæfter sig ved, at den centrale akse hos københavnerne har stor rutine, mens det halter lidt hos kantspillerne.

- I FCK-termer er aksen og kernen rutinemæssigt godt repræsenteret.

- Federico Santander har spillet international fodbold uden for Europa, på midtbanen har jeg prøvet en del, William Kvist har prøvet en del, og i forsvaret har "Zanka" og Erik Johansson måske prøvet lidt mindre, men stadigvæk noget.

- Vores offensive, kreative kræfter har måske prøvet lidt mindre, siger Thomas Delaney.

Rasmus Falk, Benjamin Verbic, Kasper Kusk og Andrija Pavlovic er blandt dem, som ikke har spillet europæisk gruppespil med FCK.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim B. Olsen kræver aftalen om ny...
bt.dk
Politiet søger vidner til dødsulykke...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx