Af Ritzau - 08/10-16 07:01

Simon Kjær: Lewandowski er en komplet angriberSimon Kjær: Lewandowski er en komplet angriber

Koncentration og kommunikation bliver nøglen for landsholdets forsvar til at holde styr på Robert Lewandowski.

storybild

Det danske fodboldlandshold skal lørdag forsøge at stække en af verdens bedste angribere i form af Robert Lewandowski. (Billede: Reuters/Michaela Rehle)

Det bliver verdens måske bedste topangriber, som det danske fodboldlandshold skal forsøge at stoppe lørdag aften i Warszawa.

Bayern Münchens Robert Lewandowski er uhyre svær at stække, fordi han kan det meste på et højt niveau. Den komplette angriber, siger landsholdsanfører Simon Kjær, der kommer til at stå over for ham lørdag aften.

Kjær har tidligere spillet over for ham i sin tid i Wolfsburg, mens Lewandowski var i Borussia Dortmund.

- Han er en meget komplet angriber. Han er dygtig og snu, og han har ikke nogle svagheder. I min bog er han en af de bedste angribere i verden på sin position. Han er en fantastisk spiller, som vi ikke må give ret meget plads.

- Han er både hurtig, fysisk stærk og god teknisk. Man kan ikke tænke på, at han har en svaghed, så man kan få muligheden for at bryde en bold, for han har ikke svagheder, siger Simon Kjær.

- Det er sådan en spiller, man gerne vil matches mod for at blive bedre. Så jeg ser positivt på at skulle spille over for ham, selv om jeg ved, at han er en meget dygtig angriber, tilføjer han.

Kjær har spillet over for Cristiano Ronaldo, men han mener ikke, polakken og portugiseren er sammenlignelige, fordi Ronaldo ikke er en "klassisk" angriber.

- Jeg ved faktisk ikke, om jeg har stået over for nogen, der er en bedre angriber end Lewandowski. Han kan i princippet det hele, siger Simon Kjær.

Den eneste måde at holde angriberen nede er ved at være fuldt koncentreret gennem hele kampen.

- Han er den type spiller, som hvis man har spillet en fantastisk kamp som forsvarsspiller og vundet 20 ud af 20 dueller, jamen, så skal han bare vinde nummer 21 i overtiden, og så sørger han for, at han selv har spillet en fantastisk kamp, mens man selv har spillet som en katastrofe, siger Simon Kjær.

Lige som Simon Kjær kender forsvarskollegerne Andreas Christensen og Jannik Vestergaard også Lewandowski fra Bundesligaen.

Kommunikation er en nøgle til at lukke ham ned, siger Andreas Christensen.

- Jeg har spillet mod ham i Bundesligaen sidste sæson, hvor det gik ret godt. Vi skal kommunikere en masse i forsvaret, og vi skal være flere, som har et øje på ham, for han er en rigtig dygtig angriber, siger han.

Lewandowski har scoret 126 mål i 200 Bundesliga-kampe, mens statistikken på landsholdet siger 36 mål i 82 kampe.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx