25/11-17 12:34

Ny dansk mixeddouble er i anden finale på en ugeNy dansk mixeddouble er i anden finale på en uge

Mathias Christiansen og Christinna Pedersen kan søndag få finalerevanche mod kinesisk mixeddouble.

storybild

Christinna Pedersen spillede sig sammen med makkeren Mathias Christiansen i finalen i Hongkong. Scanpix/Claus Fisker

Hongkong. Mixeddoublen Mathias Christiansen og Christinna Pedersen er kun en sejr fra at sikre duoens første store triumf sammen.

Lørdag spillede de to danske badmintonspillere sig i finalen Super Series-turneringen Hong Kong Open ved at besejre japanerne Takuro Hoki og Sayaka Hirota med 21-15, 22-20 i semifinalen.

Første sæt virkede forholdsvis overkommeligt at vinde for de to danskere, mens der var mere modvind i andet sæt. Nede 13-16 fik danskerne kæmpet sig op på lige og siden foran 19-16, før japanerne igen kom på pointtavlen.

Christiansen og Pedersen fik i første omgang spillet sig frem til to matchbolde, men begge blev afværget. Tredje gang var lykkens gang, da Christinna Pedersen fik presset japanerne til at sende fjerbolden i nettet.

I søndagens finale er der mulighed for revanche mod kineserne Siwei Zheng og Yaqiong Huang. I sidste weekend var det netop den kinesiske duo, som forhindrede Christiansen og Pedersen i at vinde China Open.

Dengang vandt kineserne 21-15, 21-11.

Med sidste uges finaleplads gik danskerne fra en beskeden plads som nummer 118 på verdensranglisten frem til nummer 69. Uanset udfaldet af søndagens finalerevanche vil duoen tage endnu et spring op ad ranglisten.

I mange år var Christinna Pedersen en del af verdenseliten sammen med Joachim Fischer Nielsen, men parret blev splittet op 31. august af Badminton Danmark.

Forbundet satser på, at Christiansen og Pedersen kan levere et stort resultat ved OL i 2020.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stor turneringssejr: Danske...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Agent i stor kritik af...
bt.dk
Peter Madsen i retten: Her er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx