Af Ritzau - 12/09-16 07:33

Vinderen Wawrinka: Min hårdeste grand slam nogensindeVinderen Wawrinka: Min hårdeste grand slam nogensinde

Stanislas Wawrinka var både træt og nervøs inden US Open-finalen mod Novak Djokovic, men han vandt alligevel.

storybild

Stanislas Wawrinka (th.) overkom både nerver og træthed, da han nedlagde verdensetter Novak Djokovic i finalen ved US Open (tv.). (Billede: Scanpix/Chris Trotman)

Natten til mandag dansk tid snuppede schweizeren Stanislas Wawrinka sin tredje grand slam-titel, da han for første gang i karrieren strøg til tops i US Open efter finalesejr i fire sæt over verdensetter Novak Djokovic.

Men Wawrinka følte sig på ingen måde fuld af selvtillid inden finalen efter en lang og udmattende turnering.

- Jeg tror, at dette må være den mest smertefulde grand slam, både fysisk og mentalt, jeg nogensinde har spillet, lyder det fra en lettet Wawrinka efter sejren ifølge AFP.

Frem til finalen havde Wawrinka med omkring 18 timers tenniskampe i benene fra de foregående runder omkring dobbelt så lang tid på banen som Djokovic, hvis modstandere et par gange måtte trække sig med skader tidligt i kampene.

Den træthed var med til at gøre optakten til finalen hård for Wawrinka.

- Jeg rystede i omklædningsrummet, fortæller den nybagte US Open-vinder og tilføjer, at han under den afsluttende snak inden kampen med sin træner begyndte at græde.

Schweizeren fik dog samlet sig selv og fik mobiliseret troen på overraskelsen.

- Fysisk er jeg der. Mit spil er der. Gå ud på banen og kæmp, og så har du en chance, fik Wawrinka overbevist sig selv om.

Den chance greb han, og da Djokovic i løbet af kampen pådrog sig en lille skade, som hæmmede hans bevægelser, fortsatte Wawrinka med at hamre sine tunge slag afsted.

Det er anden gang i karrieren, schweizeren slår den serbiske verdensetter i en grand slam-finale. Ved French Open i 2015 sejrede Wawrinka også i mødet mellem de to. Men ingen af sejrene er kommet let.

- Der er ingen hemmelighed (bag sejrene, red.). Hvis du vil besejre verdensranglistens nummer et, må du give alt, hvad du har. Du skal acceptere at lide, og du skal næsten nyde lidelsen, siger Wawrinka.

I det indbyrdes regnskab mellem de to fører Djokovic 19-5 i kampe, men de tre seneste af Wawrinkas sejre er kommet i grand slam-turneringer - og to af dem altså i finalen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx