Af Ritzau - 21/11-16 17:21

Dopet russisk forhindringsløber mister OL-guld fra 2012Dopet russisk forhindringsløber mister OL-guld fra 2012

12 atleter, heriblandt syv medaljevindere, fra OL i London er blevet diskvalificeret på grund af doping.

storybild

Yuliya Zaripova (til højre) passerede både vandgraven og de andre forhindringer hurtigere end konkurrenterne ved OL i London. Nu har det vist sig, at hun var dopet, og guldmedaljen skal derfor afleveres tilbage. (Billede: Scanpix/Eric Feferberg)

Syv medaljevindere fra OL i London i 2012 skal aflevere deres medaljer fra legene tilbage, efter en række dopingprøver er blevet testet igen med nye metoder.

Det oplyser Den Internationale Olympiske Komité (IOC), der sætter navn på de syv medaljevindere og yderligere fem atleter fra legene, som er røget i dopingfælden.

Blandt navnene finder man den russiske atletikudøver Yuliya Zaripova, som vandt guld i 3000 meter forhindringsløb. Hun er blevet testet positiv for det præstationsfremmende stof turinabol.

Det var forventet, at Zaripova ville miste sin medalje, da hun allerede i januar 2015 fik en karantæne på to et halvt år af Det Russiske Antidoping Agentur (Rusada).

Flere andre af Zaripovas resultater er også blevet annulleret, men hun får lov til at beholde sin VM-guldmedalje fra 2011.

De øvrige seks atleter, der skal aflevere sin medalje fra legene i London tilbage, er alle vægtløftere. Fire af dem er russere, mens Moldova og Armenien er repræsenteret med hver en i den kedelige statistik.

Ad flere omgange er i alt 98 atleter fra OL i 2008 og 2012 blevet testet positive for doping, efter deres prøver er blevet testet med nye metoder, skriver Reuters.

IOC forventer, at det tal fortsat vil vokse.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Advarer mod kanelstænger: Der er...
bt.dk
Ny liste opfordrer til drab på danske...
bt.dk
Er din computer langsom? Så undgå...
bt.dk
Anklager kræver livstid til Fehår
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx