Af Ritzau - 17/10-16 14:22

Renault-afklaring kan trække ud i ugerRenault-afklaring kan trække ud i uger

Renault vil bruge de næste grand prix'er på at vurdere, hvem der skal være andenkører i næste sæson.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussen må væbne sig med yderligere tålmodighed, inden han kender sin fremtid.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen ved endnu ikke, om han er købt eller solgt hos Renault i forhold til den kommende sæson. Og afklaringen vil trække endnu længere ud for danskeren.

Sådan må man tolke en udtalelse fra Renaults teamchef, Frederic Vasseur, i den franske sportsavis L'Equipe.

Tøvende teamchef har Magnussen på radaren
Tøvende teamchef har Magnussen på radaren

I sidste uge tilknyttede Renault Nico Hülkenberg som førstekører, og holdet vil holde pladsen som andenkører åben i flere uger, lyder det fra Vasseur.

- Vi giver os selv nogle flere løb til at kigge på alle kandidater til det andet sæde, før vi træffer en beslutning, siger Vasseur.

Renault bekræfter: Hülkenberg kører for os i 2017
Renault bekræfter: Hülkenberg kører for os i 2017

Han bekræfter, at Manor-køreren Esteban Ocon er kraftigt inde i billedet til pladsen.

- Han er på vores shortlist. Det er ingen hemmelighed, siger han.

Vasseur åbner også op for muligheden for at hente en sidestillet kører, som man kender det fra Mercedes, hvor Nico Rosberg og Lewis Hamilton slås om VM-titlen.

Ærlig Kevin Magnussen: Her er min svaghed
Ærlig Kevin Magnussen: Her er min svaghed

- Hvorfor skulle vi ikke have to ledere på holdet? Det fungerer perfekt hos Mercedes.

- Jeg bryder mig ikke om tanken om at have en topkører og så en andenkører i skyggen. Rivalisering fører til gode præstationer, siger Vasseur.

Næste grand prix køres i USA på søndag, og ugen efter afholdes Det Mexicanske Grand Prix.

LÆS OGSÅ: Ekspert: - Kevin kan stadig blive verdensmester

LÆS OGSÅ: Farvel F1? Stjerne kan sende Kevin ud i kulden

LÆS OGSÅ: Kevin håber på Renault: - Jeg er villig til at vente

LÆS OGSÅ: Magnussen-rådgiver tror på snarlig kontraktforlængelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx