05/11-17 06:43

Zorniger før derby: Fansene skal nyde forspring til FCKZorniger før derby: Fansene skal nyde forspring til FCK

Alexander Zorniger bruger ikke krudt på Brøndbys topplacering, men han forstår, den betyder meget for fansene.

storybild

København. Brøndby har i ugen op til søndagens derby mod FC København i Parken kunnet nyde udsigten fra toppen af Superligaen.

Med sejren på 3-1 over Randers mandag overtog man førstepladsen fra FC Midtjylland, som dog overtog den igen fredag med sejren over Helsingør.

Inden derbyet har Brøndby endda et forspring på otte point ned til FCK på femtepladsen.

- For mig er det ikke interessant at ligge nummer et efter 14 runder, men fansene er i deres totale ret til at nyde den specielle situation at ligge otte point foran FCK.

- Jeg koncentrerer mig om truppen og udviklingen af spillet, siger Zorniger.

Han er generelt tilfreds med holdets niveau i sæsonens første del.

- Generelt er jeg tilfreds med spillet bortset fra kampene ude mod AGF og Randers. Særligt med forsvaret og spillet imod bolden. De mål, vi har indkasseret, har været på et acceptabelt niveau, siger den tyske træner.

Spørgsmål: Brøndby spillede længe op med FCK i sidste sæsons pokalfinale og vandt sæsonens første møde over FCK. Hvordan ser du Brøndbys aktuelle niveau i forhold til FCK?

- Jeg har ikke set så meget FCK, at jeg kan tale så meget om dem. Men vi har generelt gode kampe mod dem.

- Vi ved, at vi kan slå dem, men de kan også slå os. De seneste kampe betyder intet på søndag. Det kommer til at handle om holdmæssige og individuelle præstationer på dagen, siger Zorniger.

Spørgsmål: Brøndby kommer til kampen med fem ligasejre på stribe. Er det et udtryk for en voksende vinder-dna?

- Det ved jeg ikke. Jeg mener at huske, at vi vandt seks i træk i foråret alle turneringer medregnet, så det er ikke helt unormalt. Men det giver altid selvtillid.

- Vi skal have evnen til at vinde kampen i hovedet, inden vi gør det med benene. Nu skal vi tage det næste skridt ved at vise, at vi kan vinde de store kampe som den i Parken søndag, siger Zorniger.

Brøndby har ikke vundet over FCK i Parken siden efteråret 2004, men sportsdirektør Troels Bech håber, at komplekset kan blive elimineret søndag.

- For fans og folk, der har fulgt klubben i mange år, vil det betyde meget. Den arv tager vi gerne med og stopper den stime, siger Bech.

Inden søndagens kamp i Parken, der begynder klokken 12, har Brøndby på andenpladsen 30 point for 14 kampe, mens førerholdet, FC Midtjylland, har 32 point for 15 kampe. På femtepladsen har FCK 22 point for 14 spillede opgør.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx