Af Ritzau - 08/10-16 14:31

Danmark kan åbne tidligt og markant hul til PolenDanmark kan åbne tidligt og markant hul til Polen

Åge Hareides tropper har en gylden mulighed for åbne et forspring på fem point til Polen i VM-kvalifikationen.

storybild

Kasper Schmeichel drømmer om at hente en sejr i VM-kvalifikationskampen ude mod Polen lørdag aften. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Snakken om pointafstand indledes sjældent efter en enkelt kamp i en kvalifikationspulje til fodbold-VM, men ikke desto mindre er det, hvad der er sket for det danske landshold.

Polen dummede sig nemlig med et skuffende 2-2-resultat ude mod Kasakhstan i den første kamp, mens Danmark pligtsejrede 1-0 hjemme over Armenien.

Det betyder, at Polen, som er Danmarks på papiret største konkurrent i kampen om at komme til VM i Rusland i 2018, kan køres eftertrykkeligt agterud med en dansk sejr.

- For os er det en kamp, vi skal vinde. Hvis vi vinder, vil vi have fem point ned til Polen, og det vil være fantastisk, men der er stadig lang vej i gruppen.

- En sejr vil give os en rigtig solid base og et godt forspring, så det ville være dejligt, siger Kasper Schmeichel.

Anfører Simon Kjær har også taget sigte på muligheden for at åbne et hul til lørdagens modstander.

- Der er også en mulighed i at komme fem point foran Polen, og det bliver måske svært senere hen, så det handler om at tage den chance nu.

- Fem point er mange, så der er forskellige aspekter i kampen. Det bliver fantastisk svært, men fedt at spille kampen, siger Kjær.

Hvis sejren ikke er inden for rækkevidde, så kan mindre også gøre det.

- Det er en mulighed, som skal jagtes. Men uanset hvem vi møder, er vores udgangspunkt, at vi vil vinde og spille vores chance.

- Hvis vi bliver kørt rundt på røv og albuer, og det stadigvæk står 0-0, så kan det godt være, vi skal acceptere 0-0. Det må vi mærke i kampen, forklarer Kjær.

Polen er et nemt hold at læse, men svært at spille imod, forklarer landstræner Åge Hareide.

- Vi har studeret dem godt. Vi rejste derned og så deres kampe under EM. De var stærke og gik videre fra gruppespillet.

- Polen har en blanding af god organisation og nogle rigtigt gode angribere i Lewandowski og Milik. Milik er skiftet nu og har gjort det godt i Napoli.

- Så dem skal vi have styr på. Fordelen er, at mange af vores spillere har mødt dem og ved, hvad der venter os, siger Hareide.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx