22/03-16 14:56; Opdateret: 22/03-16 15:19

Officielt: Tysk VM-værtskab undersøges for bestikkelseOfficielt: Tysk VM-værtskab undersøges for bestikkelse

Fifas etiske komité indleder formel undersøgelse af seks tidligere topchefer i forbindelse med VM-bestikkelse

storybild

Der foregik intet ulovligt, da Tyskland fik VM-værtskabet i 2006, forsikrer Franz Beckenbauer. Men nu åbner Fifas etiske komité en formel undersøgelse af Beckenbauer og fem andre topchefers handlinger i forbindelse med tildelingen af værtskabet. (Billede: Free)

Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) meddeler tirsdag, at forbundets etiske komité har besluttet at åbne en formel undersøgelse af en række forhold omkring tildelingen af værtskabet for VM i 2006 til Tyskland.

Undersøgelsen retter sig mod seks individer, heriblandt Franz Beckenbauer.

De andre er de tidligere topchefer i Det Tyske Fodboldforbund Wolfgang Niersbach, Helmut Sandrock, Theo Zwanziger, Horst Schmidt og Stefan Hans.

Det sker efter en granskning af den såkaldte Freshfield-rapport, oplyser Fifa på forbundets hjemmeside.

- I tilfældene hr. Beckenbauer, dr. Zwanziger, hr. Schmidt og hr. Hans vil undersøgelseskammeret undersøge mulige overdrevne betalinger og kontrakter med henblik på at få en fordel i udvælgelsen af værtskabet for VM 2006 og dens associerede finansiering, skriver Fifa.

Forbundet henviser for de fire topfolks vedkommende til mulige brud på reglerne i Fifas etiske kodeks i forhold til at give og modtage gaver samt til paragraffen omhandlede bestikkelse og korruption.

- I tilfældene Niersbach og Sandrock vil undersøgelseskammeret undersøge en mulig forsømmelse af at indberette et brud på Fifas etiske kodeks, skriver Fifa.

Centrum for det eksterne advokatfirma Freshfields undersøgelse var en pengeoverførsel på 6,7 millioner euro (50 millioner kroner) fra den tyske arrangørkomité via Fifa til den tidligere Adidas-chef Robert Louis-Dreyfus.

Ifølge de tyske VM-arrangører var pengene betaling for et kulturelt VM-arrangement, der dog aldrig blev afviklet.

Advokaterne fra Freshfields fandt i forbindelse med undersøgelsen flere mistænkelige pengeoverførsler - blandt andet fra en konto tilhørende legenden Franz Beckenbauer, som var med i den tyske arrangørkomité.

Ifølge Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har utilgængelige vidner, blandt andre den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter, gjort arbejdet med rapporten svært.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Amerikansk rigmand og entreprenør...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx