Af Lars Sejr - 09/10-15 20:35

Højbjerg vil skabe en vinderkultur med landsholdetHøjbjerg vil skabe en vinderkultur med landsholdet

Pierre-Emile Højbjerg vil gennem gode resultater skabe en bedre stemning om det danske fodboldlandshold.

storybild

Det danske stortalent (t.h.) under fredagens træning. (Billede: Polfoto)

Den talentfulde midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg vil gerne have, at stemningen omkring det danske fodboldlandshold bliver bedre i befolkningen.

Og den 20-årige landsholdsspiller kender betingelserne for at få sit ønske opfyldt.

- Vi skal præstere.

- Vi er nødt til at skabe den eufori, der nogle gange kommer omkring et landshold, der præsterer. Det er der, landsholdet skal være. Vi skal have glæde omkring landsholdet, for det giver oplevelser, stemning og liv i gaderne.

- Når vi er med her, så skal vi træne godt, skabe nogle resultater, skabe et hold og skabe en vinderkultur. Det er der, vi skal hen, og vi skal forhåbentlig til EM i Frankrig med alle sammen på lægterne, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Morten Olsen tager ansvaret for mislykket midtbaneforsøg
Morten Olsen tager ansvaret for mislykket midtbaneforsøg

Han medgiver, at præstationerne ikke har været gode nok efter sommerferien, hvor landsholdet har spillet tre kampe uden at score.

Alligevel kvalificerer Danmark sig direkte til EM-slutrunden, hvis Armenien får point søndag på hjemmebane mod Albanien. En time efter den kamp er færdig, spiller Danmark selv en venskabskamp mod Frankrig i Telia Parken.

- De sidste tre kampe har vi ikke ramt niveau, og jeg har ikke ramt niveau. Vi kan stå og træde i lorten, men nu gør vi kvalifikationen færdig. Vi får forhåbentlig de resultater, som vi gerne vil søndag, og så skal vi kigge fremad.

- Vi er jo ikke blevet dårligere fodboldspillere af at tabe til Portugal eller spille uafgjort mod Albanien og Armenien. Der er bare kommet nogle nedture, og vi er nødt til at komme tilbage og sige, at vi er gode nok, siger Højbjerg.

I torsdagens nederlag til Portugal blev Højbjerg skiftet ud i pausen efter en sløj første halvleg, hvor Højbjerg også pådrog sig et gult kort.

LÆS OGSÅ: Daniel Agger: Ærgerligt at vi hoppede på skudfinte

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Efter licens-chok: Over 100.000...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx