Af Ritzau - 10/08-16 06:43

Styrketræning skal give dansk dressur succes ved OLStyrketræning skal give dansk dressur succes ved OL

Anders Dahl har tabt 14 kilo, og hans kvindelige holdkammerater har heller ikke sparet på træningen før OL.

storybild

Cathrine Dufour, Anders Dahl og de øvrige danske dressurryttere kæmper om medaljer i de kommende dage. (Billede: Scanpix/Fazry Ismail)

Dressurryttere begynder efterhånden at ligne "normale" sportsfolk.

Ordene kommer fra OL-deltageren Anders Dahl, der onsdag eftermiddag er første danske rytter, der skal i ilden på Olympic Equestrian Centre i Rio.

Faktum er nemlig, at de bedste ryttere har udvidet træningsindsatsen, så den ikke længere kun foregår på hesteryggen, men i høj grad også i fitnesscentret.

- Vi er nok det mest gennemtrænede hold, Danmark nogensinde har sendt afsted til OL. Det er helt vildt, hvad der er sket de senere år, siger Anders Dahl.

- Før i tiden var alle ryttere bare ryttere. De red, og det var det. Nogle af de gamle har aldrig set et fitnessrum. Men de tre piger på det danske OL-hold er lige så veltrænede som mange af de andre atleter, man møder her i OL-byen, siger han.

Han henviser til Agnete Kirk Thinggaard, Anna Kasprzak og Cathrine Dufour, der sammen med Anders Dahl selv udgør det danske firemandshold ved OL.

- Selv har jeg udvidet træningsmængden kraftigt, og jeg har tabt mig 14 kilo. Min udholdenhed er betydeligt bedre, når jeg rider, og det betyder, at jeg har mere overskud og bedre kan fokusere. Det har hjulpet på mine præstationer, siger Anders Dahl.

Danmark har fine OL-traditioner i disciplinen, hvor det i alt er blevet til seks medaljer, senest holdbronzen i 2008. I London for fire år siden var det tæt på med en fjerdeplads i holdkonkurrencen.

Og det er slet ikke utænkeligt, at danskerne igen kan blande sig med de allerbedste, selv om Anna Kasprzak er eneste dansker med OL-erfaring.

- Hvis alt klapper, har vi mulighed for at kæmpe med om bronzen, siger Anders Dahl.

Også Cathrine Dufour, der overraskende løb med en OL-billet efter blot et halvt år som seniorrytter, forventer at kunne begå sig mod verdenseliten.

- I holdkonkurrencen rider vi efter en medalje, siger Dufour.

Anders Dahl og Agnete Kirk Thinggaard skal i aktion onsdag, hvor de skal ride Grand Prix, hvilket i denne sammenhæng kan oversættes til indledende runde.

Torsdag er det så Anna Kasprzak og Cathrine Dufours tur. Tilsammen skal de forsøge at kvalificere Danmark til finalen, Grand Prix Special, der afvikles fredag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx