Af Ritzau - 25/08-16 07:08

Solbakken: 2016 har været et godt år for FCKSolbakken: 2016 har været et godt år for FCK

Efter at have misset to mesterskaber i træk er 2016 blevet et godt vendepunkt for FCK, siger Ståle Solbakken.

storybild

Ståle Solbakken og FCK er i Champions League for første gang i tre år. (Billede: Scanpix/Sakis Savvides/ Epa)

Onsdag aften sikrede FC København sig en plads i Champions Leagues gruppespil for første gang i tre år, og det var kulminationen på et indtil videre fremragende 2016 for hovedstadsklubben.

Det siger manager Ståle Solbakken.

- 2016 har været et godt år. Vi har vundet danske mesterskab, den danske pokalturnering, vi har solgt spillere for 100 millioner kroner, og vi er i Champions League.

- Det gør det lettere at arbejde, og det gør det lettere for alle at se konturerne, vi arbejder med, siger Ståle Solbakken.

De mest givtige spillersalg er Daniel Amartey til Leicester og Nicolai Jørgensen til Feyenoord, mens Thomas Delaney er solgt pr. 1. januar næste år.

- Thomas Delaney får nu belønning for at blive et halvt år mere ved at skulle være kaptajn i Champions League. Mathias "Zanka" Jørgensen får også belønning, før han skal sælges næste sommer, siger Solbakken.

I 2013 vendte nordmanden tilbage til FCK efter at have været væk fra klubben i to år. I første omgang som cheftræner, og siden blev han forfremmet til en titel som manager.

Efter et par års oprydnings- og opbygningsarbejde kom FCK tilbage på fodboldtronen med et dansk mesterskab sidste sæson, og Ståle Solbakken er sikker på, at han kan efterlade klubben i gode hænder, når han en dag forlader den.

- Jeg ved, at når jeg forlader klubben, og den dag vil komme på et tidspunkt, så har jeg bygget en god organisation op.

- Vi har et godt trænerteam, vores akademi er i de rigtige hænder, Johan Lange (teknisk direktør, red.) er en god mand, og der er dygtige mennesker omkring holdet, siger Solbakken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx